Хто розглядатиме справу Тимошенко Ю.В. в апеляційному суд?...

18 листопада 2011, 20:00
Власник сторінки
Юрист
0
902

Справу Тимошенко передали "правильним" суддям. Про це повідомляє Українська правда http://www.pravda.com.ua/news/2011/11/17/6762051/

За словами джерел, справу Тимошенко розглядатиме колегія суддів у складі Ірини Горб, Людмили Осіпової та Оксани Павленко.

 

         Нам вдалося дещо дізнатися про суддівську колегію і як наслідок, - інформація не зовсім приваблива. Адже усі, хто сподівається побачити в особах цих трьох жінок символ законності та верховенства права, що зараз так потрібно пані Тимошенко, мають підстави не зовсім тішити себе надіями…


Суддя Ірина ГОРБ

(доповідач у справі Тимошенко)


 



        Вперше призначена суддею Шевченківського районного суду міста Києва 13 серпня 2002 року. На посаду судді апеляційного суду обрана безстроково лише 22 березня 2011 року.

         Суддя Горб відома тим, що у березні 2010 року без будь-яких процесуальних підстав взяла під варту представника українських націоналістів Миколу Коханівського, якого звинувачували у побитті Віктора Вороніна, який працює помічником Міністра освіти й науки Дмитра Табачника.

Чоловіки побилися 17 березня 2010 р. на пікеті проти новопризначеного міністра, біля будівлі Міносвіти. На відео, яке довелось зняти журналістам, видно, що почав сутичку помічник Табачника. Лівою він рукою вдарив націоналіста у щоку. Тоді Коханівський відповів на удар Вікторові Вороніну, вдаривши кілька разів його по обличчю. Міліція розтягла чоловіків та порушила проти Миколи Коханівського карну справу.

Будучи суддею-доповідачем по справі Ю. Тимошенко, саме суддя Горб складатиме ухвалу апеляційного суду та писатиме мотивування, чому колегія дійшла того чи іншого висновку.

 

Суддя Оксана ПАВЛЕНКО


(третій суддя колегії)




 

Ще один «виходець» із Шевченківського районного суду м. Києва (призначена вперше 02 лютого 2002 року). Обрана безстроково в апеляційний суд Києва лише 17 лютого 2011 року.

Оксана Павленко стала головною дійовою особою відео, знятого журналістами різних телеканалів, коли відмовилася допустити останніх на засідання суду під час розгляду кримінальної справи над згадуваним уже Миколою Коханівський.

Без будь-яких пояснень вона дала вказівки охороні не пускати журналістів до зали судових засідань. Після того, коли журналісти все-таки прорвалися в судову залу, її «честь» звинуватила їх у зриві судового засідання.  Багато-хто говорить, що ця суддя боїться камер…. Ну що ж, будемо сподіватися, що на справі Тимошенко вона змушена буде змиритися з камерофобією…!

 

Суддя Людмила ОСІПОВА

(головуюча по справі Тимошенко Ю.)

 

Пані Осіпова являється 3-тім вихідцем із Шевченківського районного суду, де працювала ще з 90-х років. 17 лютого 2011 року вона обрана суддею Апеляційного суду м. Києва.

У ситуації, що склалася у справі Тимошенко, суддя Осіпова може бути єдиною надією підсудної, оскільки має величезний досвід суддівської роботи та хороші відгуки адвокатів. Цікаво лише те, що поставить суддя на перше місце у даній справі: свою суддівську честь та авторитет.. чи щось інше?... Будемо мати надію, що не останнє.

 

Як бачимо, складається парадоксальна ситуація: справу Юлії Тимошенко розглядатимуть колишні судді Шевченківського районного суду міста Києва, які зовсім недавно працюють в апеляційному суді Києва, більшість з яких мають … ну не зовсім відмінну репутацію.

 

Що ж..., будемо спостерігати, як ці три жінки вирішуватимуть долю четвертої.


 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.