На Україну чекає нова газова кабала

10 листопада 2011, 14:24
Власник сторінки
0
415

Попри постійні обіцянки влади щодо здешевшання російського газу, українцям вже пора затягувати паски.

Попри постійні обіцянки влади щодо здешевшання російського газу, українцям вже пора затягувати паски. Північний сусід поступово затягує газову петлю, повільно, але впевнено підвищуючи закупівельну ціну: з $ 252 до $ 446 за тисячу кубометрів протягом чотирьох кварталів 2011 року і зупинятись на цьому не збирається.

Фактично, після підписання кабальної угоди про кредит Газпромбанку на оплату російського газу в сумі $ 550 млн уряд власноруч кинув Україну до боргової ями. Очевидно, що запуск нового газопроводу негативно вплине на розвиток "Нафтогазу Україна": обсяг транспортування газу і виручка компанії знизяться приблизно на 20%.

Знаковим є підписання договору про кредитування «Північного потоку», при чому, на умовах практично повної передачі прибутку від транзиту Газпромбанку.

Відтак, Росія добилася свого: послабила позиції України в ролі єдиного тразитера, підвищила тарифи, нав’язала кабальний кредит. В підсумку  вона майже  контролює газотранспортну систему України.

Станом на сьогодні вона відкрито шантажує Україну, погрожуючи повністю перекласти весь транзит російського блакитного палива на вже запущений "Північний потік" і проектований "Південний потік".

Нагадаємо, що ще у 2006 році міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський порівняв російсько-німецький проект з пактом Молотова-Ріббентропа 1939 року. А нещодавно Польща оголосила про намір звернутися до арбітражного суду зі скаргою на високу ціну російського газу.

Але нинішній український режим такого не допустить. Він поступово, пядь за пяддю здаватиме ключові національні інтереси держави, заганяючи Україну до російської кабали. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Украина-Россия
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.