Подолання комунікаційної кризи

09 листопада 2011, 11:36
Власник сторінки
політик
0
575

Сьогодні досить часто доводиться чути, що політика має переходити в інтернет, тим часом багато хто запевняє, що вона вже там давно.

Сьогодні досить часто доводиться чути, що політика має переходити в інтернет, тим часом багато хто запевняє, що вона вже там давно. Українські політики різного статусу та кольору політичної сили все ж не до кінця розуміють роль мережі та її вагу в нашому суспільстві.

Зовсім нещодавно мав можливість ознайомитися із критичною думкою експерта в сфері інтернет-бізнесу Артура Оруджалієва з приводу невміння та небажання українських політиків користуватися новими засобами комунікації. Мова йшла про глобальну комунікаційну кризу, яка утворилась у спілкуванні політиків з суспільством.

На мою думку, криза комунікації поступово сходить нанівець. Вже складно знайти відомого політика, публічного чиновника тощо, який би не намагався представити себе якимось чином в інтернеті. Інша справа, що не у всіх виходить зробити це на належному рівні. Відверто кажучи, досить важко освоїти нові засоби комунікації, якщо у ролі суддів ваші прихильники та супротивники. Блоги та соціальні мережі ще не так давно були для пересічного українця чимось фантастичним, а тепер стали невід’ємною частиною життя, тому їх використання політиком має бути чимось звичним.

Сьогодні політика реагує на виклики сучасності – політики, партії, громадські організації самі йдуть до тих, хто може стати їхнім потенційним прихильником. Тепер політичному діячеві необхідно бути ближче до свого виборця, він повинен бути з ним у постійному контакті. В такому контексті використання сучасних різноманітних видів комунікації – це один з обов'язків політика.

Те ж саме стосується і української науки та вчених. Досить скаржитися на відсталість від Заходу. Час виправити сучасний стан речей та налагодити діалог із відомими світилами, тим самим прославити державу своїми доробками. Кожен має почати з себе особисто.

Я теж вирішив опанувати сучасні можливості інтернет-комунікації. Тому запрошую до розмови всіх зацікавлених у спілкуванні.

Шукайте мою сторінку на Twitter та Facebook та заходьте на мій персональний сайт tolstouhov.com.ua.

 

З повагою,

Анатолій Толстоухов

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Facebook,криза,Толстоухов,політика,соціальні мережі
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.