Розправа над Тимошенко – спланована акція зриву євроінтеграції?

19 жовтня 2011, 11:15
Власник сторінки
депутат ВР України
0
469

Протиправне судилище над лідером опозиції поставило під удар розвиток демократії в Україні, а також фактично зупинило поступ євроінтеграції України.

Протиправне судилище над лідером опозиції поставило під удар розвиток демократії в Україні, а також фактично зупинило поступ євроінтеграції України.

На саміті Східного партнерства Януковичу було зроблено «останнє китайське попередження» щодо переслідування опозиції, зокрема вирішення «справи Тимошенко». Ці застереження було з дивовижною легкістю проігноровано.

Реакція очільників Євросоюзу стала абсолютно прогнозованою: обурення щодо вироку, заклики декриміналізувати «статтю Тимошенко», посилення візового режиму для українських дипломатів, перенесення зустрічі з Януковичем в Брюсселі тощо.

На цьому фоні Янукович заявляє про готовність України перенести підписання угоди про асоціацію і створення зони вільної торгівлі, якщо Європейські лідери, до цього, мовляв, не готові. Європейські ж лідери мають безкомпромісну позицію, вимагаючи від майбутніх партнерів неухильно дотримуватись принципів демократії та верховенства права.

Ця позиція видається на диво зручною для початку бурхливої і практично беззастережної співпраці в рамках СНД – у вівторок підписано 28 відповідних документів, зокрема домовленість про зону вільної торгівлі та створення об’єднаної системи ПВО.

Фактично миттєво Україну втягнуто в «альтернативу Євросоюзу» - тут маємо все: і політичну, і економічну інтеграцію і безвізовий режим і зону вільної торгівлі…

Таким чином, ситуація із судилищем над Тимошенко видається наперед продуманою, зрежисованою з Москви, операцією по зриву євроінтеграції України.

То що, до побачення, Європо? 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.