Смерть Дикаєва – «око за око»

06 жовтня 2011, 09:47
Власник сторінки
Адвокат, член Ради Адвокатів міста Києва
0
502

Неписаний міліцейський закон вимагає карати смертю кожного , хто зазіхнув на життя працівника міліції.

Життя людини – це найвища цінність що дається їй з народження, а тому найперше та найголовніше завдання влади цивілізованої держави оберігати життя людини. Інакше як можна говорити про цивілізацію взагалі. Україна взяла на себе міжнародні зобов’язання та скасувала смертну кару, замінивши її довічним ув’язненням. Тому смерті уникнули серійні вбивці Онопрієнко та Ткач .

 Але штурм в Одесі ,  продемонстрував існування неписаного правила яке діє в органах міліції, а можливо і інших силових структурах - «Око за око». Виходячи з наявної інформації та відео про штурм банди Дикаєва , яке міліцейські начальники вже оголосили фальшивкою, то можна стверджувати , про те, що  правоохоронці навіть не намагалися взяти кого не будь з банди живими, а тому  Дикаєва було застрелено  снайпером  вже після того, як він вийшов з укриття та покинув автомат . Натомість  «честь мундира»  не дозволила правоохоронцям затримати його відповідно до закону та віддати під суд .

І справа  не в міліціонерах, яких вбили ці покидьки, а справа в паплюженні  принципу «верховенства права» в Україні . Чи доречно в цьому випадку було застосовувати тактику боротьби з бойовиками на Кавказі ? Впевнений , що ні.  Україна не знаходиться в стані війни , а тому застосування військової тактики - тотальне знищення ворога, а тим паче фактично полоненого є незаконним.  Багатьом з тих хто воював в Афганістані відомо про розстріли полонених моджахедів, але ніхто цим не хвалиться та не говорить про вдалу операцію , оскільки військової доблесті в тому мало.  Крім того, вбитий бандитський ватажок мав би бути безцінним джерелом доказів по кримінальній справі та мав би дати відповідь на масу питань про те,  хто був замовником злочинів,  хто його « кришував»,  скільки часу , звідки така кількість автоматичної зброї , кількість членів банди та таке інше. Адже той же «м’ясник» Ткач отримавши довічне ув’язнення, до цих пір дає покази про скоєнні ним злочини  , за які засудженні невинні особи.

Правоохоронці  продемонстрували суспільству «як не треба робити», адже  ображених мажорами, владою, тими ж бандитами та врешті таки тими ж міліціонерами в Україні багато.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: милиция,право,Одеса,штурм,дыкаев
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.