Про освіту і пухнастих кроликів

01 жовтня 2011, 08:47
Власник сторінки
Викладач філософії
0
564

Будь-якій мислячій людині цікаво: чи існує в природі справедливий розподіл? Хоча на перший погляд, виглядає що ні. Я стверджую, що це так.

Будь-якій мислячій людині цікаво: чи існує в природі справедливий розподіл? Хоча на перший погляд, виглядає що ні. Я стверджую, що це так. Це розподіл розуму між людьми. Хоча очевидно, що у різних людей його різна кількість, проте на нестачу розуму не жаліється ніхто. Всім вистачає. Значить природа розподілила його справедливо. Позатим, розум даний людині від природи лише в можливості (Аристотель), розвинути його має освіта. 

З цією метою я та мої однодумці створили Інтернет-ресурс «Освіта та…». Він є спільним проектом спільноти людей, яким не байдужа доля української освіти і українського суспільства.

Сфера освіти тісно пов’язана з іншими сферами суспільства: політикою, економікою, культурою, наукою та багатьма іншими.

Ось чому наш проект має таку назву, позаяк розглядати освіту без такого зв’язку означає свідомо редукувати важливі її складові.

Ми відмовляємось від такої редукції та дискретності на користь гармонії та цілісності. Зняття опозиції між освітою та владою, освітою та економікою тощо, дозволяє поглянути на проблеми освіти під новим кутом зору і знайти невідомі раніше відповіді. На цих принципах і побудований наш проект.

Свої побажання, зауваження та пропозиції співпраці чекаємо на електронну адресу: sergii.terepishchyi(вухо)gmail.com

А пухнасті кролики – тут ні до чого. Просто хотів привернути вашу увагу :)

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.