Об`єкт валеології

27 червня 2011, 09:14
Власник сторінки
Сантехник и основатель гражданских объединений
0
864

Об`єктом науки є предмет, на який спрямована її активність.

 У медицині об`єктом є хвороба людини та середовище, в якому проходить життєдіяльність індивіда. Здорова людина не потрапляє у поле зору лікаря. Саме тому процес зниження рівня здоров`я, формування передхвороби і початкових (недемонстративних) форм захворювання відбувався без контролю лікаря, без активних заходів із попередження розвитку хвороби. Тому головним об`єктом валеології є здорова людина та людина, яка знаходиться у "трєтьому" стані.
Завдяки валеології потрібно виявляти людей зі зниженим рівнем здоров`я та використовувати методи оздоровлення з метою вивести їх за межі "третього" стану. Таки дії можна охарактеризувати як ідеальний варіант первинної профілактики...
1.5. Основні завдання валеології
1. Розробка й реалізація уявлень про здоров`я, побудова діагностичних моделей і методів його оцінки та прогнозування.
2. Кількісна оцінка рівня здоров`я практично здорової людини, його прогнозування, характеристика образу та якості її життя, розробка на цій основі систем скринінгу і мониторінгу за станом здоров`я  індивіда, формування індивідуальних оздоровчих програм.
3. Формування "психології" здоров`я, мотивації до корекції образу життя індивідом із метою закріплення здоров`я.
4. Реалізація індивідуальних оздоровчих програм, первинної та вторинної профілактики захворювань, оцінка ефективності оздоровчих заходів.
(С) "Валеологія" В.Г.Грибан

Стоит заметить, что сам Грибан, отмечает большое давление на эту науку в Украине. Огромные прибыли аптечного бизнеса не дают властям быть достаточно заинтересованными в здоровом населении. На сегодня вы можете услышать миф о том, что эта наука о магии и чародействах, и еще много разных слухов распространенных среди населения.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: здоровье нации,валеология,Грибан
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.