ЩОБ ТИ ПРОЧИТАВ!

07 червня 2011, 20:52
Власник сторінки
журналист(будущий)
0
615

прочитай,прочитай!:)

Здається, вона існувала завжди – проблема розпущеності, вседозволеності сучасноï  молоді. Змінюється епоха – міняються неписані правила що можна, а що ні. На питання: "Що, на вашу думку,понад  усе хвилює молодь сьогодні?",переважна більшість людей середнього і старшого віку  переконані, що це СЕКС, РОЗВАГИ і НАРКОТИКИ!і обов̛  язково додадуть, що в  наш час  такого не було. Звісно! Проте, якщо згадати 80-ті роки минулого століття, коли на піку своєï популярності був гурт Арія, крики "have metal " з усіх сторін і ті ж самі – секс, наркотики і розваги!

            Хай там як, а мені врізались ці слова у серце. Ну не можу я повірити, що наша молодь так вітряно відноситься до серйозних речей. Тому  я, довго не думаючи, вирішила провести невеличке опитування на пікантну тему: Секс і кохання;чи існують ці два поняття нарізно одне від одного? Тут то і проявиться серйозність і дорослість молодих людей – подумала я…

            Вечір, я, моя подруга Настя і найкращій (у таких випадках) приятель – диктофон!думаю   непогані складові для цікавого інтерв’ю… Першою моєю "жертвою" стала дуже вродлива дівчина Оксана – студентка  4того курсу ХНТУ.

̶  Оксано, скажи, як ти ставишся до сексу без кохання?, - запитала я в неï.

̶  Чому б і ні? Всі ми молоді,потрібно спробувати все!!!

Така  Оксанина відповідь  була для мене, наче грім серед ясного неба. Чомусь я не розраховувала на таку відповідь. Тоді я вирішила нагадати ïй проблеми  "сексу на одну ніч" , тобто про хвороби, душевні травми… Вона, в свою чергу, нагадала мені, що є таке поняття, як контрацептиви і взагалі: " Якщо людина займається сексом без кохання, вона знає на що йде." Чесно кажучи, в ïï словах є доля правди. Людина, в першу чергу повинна розуміти,на що погоджується, всі рішення приймати на тверезу голову, щоб потім не жалкувати. Але для повноти картини не вистачає одного елементу-чоловічої думки. Тому ми попрощались і пішли з моєю подругою далі. Довго нам ніхто не зустрічався на шляху,  і ми вирішили прогулятись до Прибережної. Несподівано для себе ми натрапили на безкоштовну дискотеку… Пам̛ ятаєте : секс,розваги,наркотики. Що до другого,я ще раз переконалась,що це далеко не останнє,що цікавить хлопців і дівчат. Середа-Прибережна повна людей,грає гучна музика,всі або танцюють, або п̛  ють "зігріваючі напої ",або навпаки вже так "зігрілись", що почали роздягати один-одного сидячи на лавках. Я виділила поглядом більш-менш вільного хлопця, який начебто не відносився до жодного із тутешніх роду занять і підійшла до нього. Довго вмовляти його не довелося, він з радістю відповів на мої питання. 19-річний Кирило, який навчається в Рибтюльці зауважив, що секс без кохання існує "тільки заради задоволення". Чомусь мене це не здивувало. І я вирішила запитати його ось що:

̶  Як ти ставишся до кохання без сексу?

Він спочатку не зрозумів про що я говорю, але потім, коли питання прозвучало ще раз він коротко відповів:

̶  50 на 50.

̶  Уяви: ти зустрічаєшся з дівчиною, і розумієш, що в силу певних причин у вас довгий час не буде інтимних стосунків. Чи зміг би ти на таке піти?

Уважно вислухавши питання і подивившись мені просто у … декольте, Кирило відповів:

̶  Зміг!

З німим розчаруванням я вирушила додому. Напевно, так воно було завжди – поки молоді – дурні.  Мої роздуми про життя зупинили двоє міліціонерів, які патрулювали вечірню вулицю. Я уявляю вираз на обличчі моєї подруги Насті, коли я, увімкнув диктофон, побігла до них… Стражі порядку, як виявилось, люди веселі і з розумінням поставилися до моїх запитань.

̶   Скажіть, а чи траплялося коли-небудь у Вашій робочій практиці затримувати студентів, школярів за вияви так званої "вуличної любові"?

̶   Ніколи! Принаймні мені не доводилося не те, щоб затримувати, а й чути від колег про подібні випадки,- рішуче заявив майор міліції ім`я і місце роботи мене попрохали не вказувати ), - на мою думку, існує певна мораль, яка не дозволить людині займатися такими речами (мається на увазі сексом) у людних містах.

̶   А якщо все ж таки вам довелося б стати свідком подібної картини?Ваші дії?,- питаючи, я ні на мить не сумнівалась почути : « Неодмінно затримав би, це не допустимо!», і нарешті банальне  « в наш час такого не було!», але я почула ось що:

̶   якщо на вулиці в цей час було б мало людей, або взагалі не було б, я напевно, дав би закінчити закоханим розпочате, а вже потім підійшов би і ввічливо спровадив геть.

            Така відповідь мене шокувала, але майор пояснив:

̶   В першу чергу, завжди потрібно входити в положення людини. Така ситуація може трапитись з кожним, але, коли це відбувається постійно і переходить всі межі зухвалості … і у зробленому зауваженні вбачається агресія, то тут вже вибачте, будуть прийматися законні міри. А взагалі, я хочу побажати,  здебільшого чоловікам, залишатися чоловіками з великої літери, а не звірами, які звикли десь під кущем.  Голова на плечах не тільки для того, щоб їсти, а ще й для того, щоб думати! Пам’ятайте про це!!!

Подякувавши за коментар, я направилася додому . Послухавши, наступного дня зібраний матеріал я довго не знала, що з ним робити. Що я собі цим довела? Що люди не змінюються, і як і раніше були ті, хто притримується принципу: "спробувати все"? Так це я і раніше знала. А щодо такої через мірної лояльності міліції – щось мало мені віриться у "перше зауваження"!  Хоча…

            Я тільки хочу сказати, що в решті решт мені не вдалося ні довести, ні спростувати твердження про моральний занепад молоді. Я зробила дещо інше… Відчинила двері до їх світу з середини. Простими словами запитала про те,що вони не наважилися б розповісти батькам , дізналась про неофіційне ставлення міліції до сексу на вулицях!!! І для чого?..  ЩОБ ТИ ПРОЧИТАВ!!!  Не пройшов повз ,і  склавши всі ці коментарі, мов пазли до купи, вирішив сам для себе , СЕКС, РОЗВАГИ, НАРКОТИКИ -  НЕВЖЕ ЦЕ ЄДИНЕ, ЩО ХВИЛЮЄ ТЕБЕ СЬОГОДНІ?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.