І один в полі воїн .

04 березня 2014, 14:53
Власник сторінки
історик, юрист
0
124
І один в полі воїн .

2 березня, на сесії луганської обласної ради , яка під тиском проросійських і відверто російських сил , проголосувала за прийняття рішення облради про те, щоб звернутися «по допомогу до братнього наро


В житті завжди є місце подвигу . На перший погляд -шаблонна , суха фраза з плакатів часів радянського агітпропу. Перед очима відразу постає героїчна , як з гранітного моноліту , постать , яка кидає виклик цілій зграї ворогів . Або, навпаки , селянка , яка своїми руками , замість комбайну чи цілої механізованої бригади , зібрала врожай зі ста гектарів . Це плакатно і шаблонно .

Життя диктує ...свої закони і свої сюжетні лінії . Зараз , коли увага всієї світової спільноти прикована до подій в Криму і всі ми в захваті від мужніх вчинків наших вояків, події в Луганську відійшли на другий план . А даремно . У нас теж є герої , які роблять мужні вчинки в заблокованій проросійськими силами адмінбудівлі луганської ОДА.

2 березня, на сесії луганської обласної ради , яка під тиском проросійських і відверто російських сил , проголосувала за прийняття рішення облради про те, щоб звернутися «по допомогу до братнього народу Російський Федерації у разі подальшої ескалації конфлікту», знайшлася лише одна людина , один мужній чоловік , який публічно виступив проти . Депутат Луганської обласної ради Андрій Шаповалов .
Виступаючи перед депутатами, він закликав їх «не допустити війни в Україні» 

 «Навіщо ви це робите? Середній вік депутата облради - 59 років, ви ж не підете воювати, підуть ваші діти й онуки. Я не буду голосувати за це звернення. Якщо в цій країні будуть вбивати за інакомислення - ця країна приречена », - сказав Шаповалов.

Активісти «Луганської гвардії» спробували заглушити його криками і ударами, свистіли.

В той день , Андрій святкував свій День народження . Пізно ввечері , я зателефонував йому щоби поздоровити та подякувати за мужність і принципову позицію.

-Андрію , мої поздоровлення .Ти , мужня і чесна людина .

-Дмитре, відверто- було лячно . Їх натовп , а я один .

Один . Проти всього депутатського корпусу і натовпу , сп"янілого від своєї безкарності , бо відчувають підтримку влади і СБУ, яке робить вигляд, що не помічає їх присутності в центрі міста .

Хто , після такого вчинку , скаже , що один в полі не воїн ?
 
Ні , панове . І один в полі воїн .
 
Якщо він дійсно воїн ....
 
Д.Снєгирьов
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.