Майдан: «У Києві з’явиться вулиця Небесної Сотні»

23 лютого 2014, 23:01
Власник сторінки
0
279
Майдан: «У Києві з’явиться вулиця Небесної Сотні»

Для чого перейменовувати саме вул. Інститутську?

«У Києві незабаром з’явиться вулиця Небесної Сотні. Про це зі сцени Майдану заявив ведучий Євген Нищук. "Вулицю Інститутську у Києві пропонують перейменувати на вулицю Небесної Сотні", - сказав Нищук. Однак, за його словами, зараз тривають дискусії щодо того, де саме має бути ця вулиця, бо є й інші варіанти вулиць та площ, які пропонується відповідно назвати. "Є багато людей, які розуміються у деяких моментах місця, значення та історії цього місця", - пояснив ведучий»

Стосовно цієї інформації: особисто я, проти перейменування вулиці Інститутської! І ось, чому. По-перше: це вулиця мого дитинства, і мені би не хотілось позбутись звичної назви. По-друге: хоча раніше вона називалась вулицею Жовтневої революції -- така назва була виправданою, бо визначалась спорудою під номером один – Жовтневим палацом, колишнім Інститутом шляхетних дівчат. Не варто поривати таку послідовність.

Якщо вже дійде до практичного втілення проголошеного наміру – то, маю іншу пропозицію. Чому не назвати вулицею Небесної сотні ...нинішню Банкову? ...Хіба не на ній, де-юре, натискали на спусковий гачок?

Гадаю так. ...Теперішня назва невиразна, та не відповідає державному статусу вулиці. А от у світлі останніх подій вул. Банкова отримала нову майже сакральну символіку: вона стала першою, де відбувались бойові сутички, які й привели до переможного фіналу. Тож, у перейменуванні Банкової на "Небесної Сотні" буде смислове навантаження. Й, головне: така назва буде постійним нагадуванням новим януковичам, до чого може привести порушення ними президентської присяги! ...Навряд чи, подібне нововведення буде до вподоби майбутньому хазяїну колишньої резиденції ЦК КПУ! ...Така думка «зацікавленої людини».

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.