ВО «Батьківщина»: дії партійного керівництва суперечать Майдану та Україні

18 лютого 2014, 10:57
Власник сторінки
0
169

Яценюк вже роздає міністерські посади…

Останнім часом все більше впливових функціонерів партії ВО «Батьківщина» схиляється до того, що, попри досягнуті домовленості з владою, подальші дії лідерів опозиції суперечать інтересам Майдану та Україні, провокують ескалацію нової напруги, що ставить під загрозу суверенітет держави.

Попри переконання та заяви, нинішня ситуація навколо Майдану вийшла з під контролю лідерів опозиції: вплив лише на партійні осередки, а не на маси протестувальників. Так званий «мирний наступ», спровокований залишками опозиції – «Правим сектором» і Самообороною призвів 18 лютого до нових сутичок у Києві. Опозиція в односторонньому порядку порушила умови перемир’я та радикалізувала ситуацію в Україні, проти чого так різко виступає і Захід.

З огляду на це, як стверджують у «Батьківщині», до вказаної категорії партійців, які негативно оцінюють, зокрема, діяльність Яценюка на Майдані, увійшли такі титуловані бютівці як народні депутати від «Батьківщини» Ярослав Федорчук, Володимир Деревляний, Роман Забзалюк, Олександра Кужель та інші, заслуги яких перед партією неоцінимі, але з точки зору Арсенія Яценюка – мізерні.

Сьогодні ці політики, як і решта бютівців, попали у немилість до Арсенія Яценюка і є не потрібними фігурами на дошці внутрішньопартійної боротьби, які через свою майже фанатичну вірність засудженій Ю.Тимошенко,  реагують на вказівки Яценюка – Турчинова не так як би хотілось останнім. Звідси і розкол навіть у парламентській фракції «Батьківщина».

Вважається що, у Яценюка, який вже давно перейшов межу дозволеності та перешиває партію під себе, немає інтересу тримати в ній вірних Ю. Тимошенко бютівців, а нинішній Майдан розглядається ним як єдина можливість прискорити реалізацію політичних амбіцій та невиконаних обіцянок. А потім, як говорять, переможців не судять.

На думку Федорчука та Деревляного, завдяки Яценюку та Майдану у партії ВО «Батьківщина» закріпилися на перших позиціях зовсім неприйнятні особи, зокрема, такі як Андрій Парубій, Сергій Пашинський, Андрій Кожем’якін та інші, яким Яценюк пообіцяв у разі перемоги міністерські «портфелі». Наразі, міністром внутрішніх справ має стати Андрій Парубій, а його Самооборона Майдану другим «Беркутом». З тим, щоб зміцнити свій бойовий авангард, Андрій Парубій навіть розпочав переманювати до себе активістів «Правого сектору». Міністерство фінансів Яценюк запропонував очолити «аморальному» Сергію Пашинському, а  СБУ Андрію Кожем’якіну. При цьому, на посаді прем’єр-міністра Яценюк бачить свого друга, екс-«фронтовика» Миколу Мартиненка …

Такий сценарій, як стверджують у «Батьківщині», можливий за умови, коли Арсеній Яценюк посяде президентське крісло, яке він хоче здобути у 2014 році, доки зовсім не згас Майдан. Ось чому, як заявляють бютівці, у Яценюка бувають психічні зриви на кшталт «кулі в лоб», бо його натхненні заклики «на штурм влади» не сприяють її захопленню. А тут ще на заваді політичним амбіціям стоять Кличко і Тягнибок, та й Порошенко перехоплює ініціативу.  

Разом з цим, Я. Федорчук та В. Деревляний, висловлюючи думку більшості незгідних з політикою Арсенія Яценюка, схиляються до необхідності підтримки альтернативного до нього кандидата від опозиції на президентських виборах. Таким імовірним кандидатом, який би влаштував бютівців з точки зору і партійних інтересів, вони вбачають позафракційного нардепа Петра Порошенка.

 

Правда, деякі партійці сумніваються у чистоті намірів Петра Порошенка, якщо він дорветься до влади, бо пам’ятають як він один раз вже здав на Майдані «любих друзів».

Кандидатура Віталія Кличка відхиляється через те, що у останнього низький інтелектуальний рівень, що робить його залежним та керованим сторонніми особами, у тому числі з боку представників іноземних держав, що несе загрозу національній безпеці України. Окрім цього, бютівці впевнені, що, В. Кличко буде знятий з виборів через проблеми з українським законодавством, згідно Закону України №657-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників податків та удосконалення окремих положень» (набрав чинності з 1 січня 2014 року).

 Стосовно Олега Тягнибока. У «Батьківщині» його розглядають як суто технічного кандидата, так як він не є бажаним політиком для більшості сходу та півдня України. Окрім цього, Європа і США проти нього і є побоювання «блокади» України світовою громадськістю, особливо єврейською, через антисемітську та реваншистську спрямованість «Свободи». Тому, у «Батьківщині» вважають, що Олег Тягнибок є вірним попутчиком лише у боротьбі проти нинішньої влади, а далі у політиці – вже без друзів. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.