Порошенко не бачить Яценюка та Тягнибока у великій політиці

17 лютого 2014, 13:19
Власник сторінки
0
476

Сьогоднішній рейтинг Петра Порошенка і його політичної сили є значно завищений, оскільки за кожний доплюсований замовнику відсоток виконавець дослідження отримує 5 тис. дол. США.

фото doba.te.ua

Останнім часом увагу експертів привернуло різке зростання активності на міжнародній арені позафракційного у Верховній Раді народного депутата України Петра Порошенка, який намагається позиціонувати себе єдиним компромісним та вірогідним кандидатом від опозиції на посаду якщо не прем’єр-міністра, то президента України. Навіть у якості технічного кандидата Петро Порошенко готовий боротися зі всіх сил, щоб отримати будь-які преференції для свого бізнесу.

Цьому процесу сприяє стрімке нарощування особистого рейтингу, спричинене як Майданом, так і активною інформаційною кампанією «5 каналу». Зокрема, Петру Порошенку вдалося збільшити свій президентський рейтинг в умовах Майдану, оскільки у суспільства існує запит на гарних ораторів, які спроможні забезпечити вирішення політичної кризи мирним шляхом. Про це навіть заявила соціолог Ірина Бекешкіна, констатуючи, що найбільш рейтинговими опозиційними політиками є Віталій Кличко і Петро Порошенко, у той час як Арсеній Порошенко та Олег Тягнибок втрачають популярність.

Сьогодні Петро Порошенко чудово розуміє, що після зникнення Майдану він не матиме такого потужнього механізму для самопіару, а кількість його прихильників істотно зменшиться до звичайного рівня через відсутність інформаційних приводів.  У зв’язку з цим, Порошенко покладає велику надію на маніпулятивні технології та формування вигідної для себе громадської думки щодо свого високого та стабільного рейтингу, на відміну від Яценюка та Тягнибока.

Зі слів активістів «Батьківщини», з цією метою Петро Порошенко все частіше використовує соціологічні дослідження, які здійснюються на його замовлення Центром соціальних та маркетингових досліджень «СОЦИС». Але, як це стверджують самі соціологи, сьогоднішній рейтинг Петра Порошенка і його політичної сили є значно завищений, оскільки за кожний доплюсований замовнику відсоток виконавець дослідження отримує 5 тис. дол. США.

На думку партійців, у випадку дострокових президентських або парламентських виборів, сформований таким чином «високий» рейтинг Петра Порошенку дасть йому можливість продемонструвати, що саме він замикає трійку лідерів після Глави держави та Кличка, а також позиціонувати свою політичну партію «Солідарність» як потенційну парламентську фракцію з більшим відсотком підтримки, ніж у КПУ та ВО «Свобода».

Привертається також увага до того, що серед останніх вдалих PR-кроків Петра Порошенка є його участь у нещодавній 50-й Мюнхенській конференції з питань безпеки, коли він фактично взяв на себе роль головного «лідера української опозиції».

Зокрема, Петро Порошенко першим за Яценюка сповістив журналістам, що після закінчення зустрічі з держсекретарем США Джоном  Керрі лідери української опозиції обговорили і домовилися про конкретні кроки щодо виходу з кризової ситуації.

А під час фотографування зумів вклинитися між Кличком та Яценюком, вхопивши за руку Джона Керрі задля придання значимості своїй фігурі.                                                                                                                    

З боку це виглядало досить комічно, як стверджують журналісти. Але якщо глянути на вказану фотографію для преси, то складається враження що Петро Порошенко приїхав у Мюнхен не замість Олега Тягнибока, а як головний «лідер опозиції» разом зі своїми заступниками. За розпорядженням Петра Порошенка ця фотографія була терміново розміщена навіть на сайті «Вікіпедія», де у всій красі представлена біографія бізнесмена і політика.

Окрім цього, як з’ясували експерти, у боротьбі з політичними опонентами та опозиційними однодумцями, Петро Порошенко не цурається будь-яких методів. Наприклад, через свого прес-секретаря він постійно тролить Миколу Катеринчука у боротьбі за корону мера м. Києва, запускаючи фейки та приписуючи це «УДАРу» (http://svobodaslova.in.ua/news/read/14134).

лживая новость, приписываемая УДАРу

Такий же лист відправлено прес-службою Порошенка від Миколи Катеринчука з адреси katerenchuk.press @ gmail.com:

                                                                               

За інформацією з «Батьківщини», Петро Порошенко також ретельно дбає не тільки про власний PR, але й про чистоту своєї біографії. Як у «Вікіпедії», так і на його особистій сторінці в Інтернеті ви не знайдете інформацію про те, що, наприклад, батько Петра Порошенка був засудженим...

Ось як про цю родинну «білу пляму» пише один із сайтів: «Олексій Вальцман (батько Петра Порошенка) народився 11 червня 1936 року в селі Сафяни Ізмаїльського району Одеської області в сім’ї дрібних єврейських торгівців. В 1956 році – Олексій Вальцман одружився з Євгенією Сергіївною Порошенко при цьому змінив фамілію з Вальцман на Порошенко. В 1974 році – зайняв посаду директора Бендерського Дослідного експериментально-ремонтного заводу в Молдавської РСР, де став одним із перших в СРСР цеховиком (підпільним мільйонером).

29 листопада 1985 року Олексій Порошенко був затриманий міським відділом внутрішніх справ м. Бендери, за розкрадання матеріальних цінностей в особливо великих розмірах, санкція на арешт видана 2 грудня 1985 року. Наступні півроку досудового слідства Олексій Порошенко просидів у слідчому ізоляторі м. Бандери. 20 липня 1986 року Олексій Порошенко був засуджений вироком колегії з кримінальних справ Верховного Суду Молдавської РСР за статтями 155-1, 123 ч.2, 220 ч.2, 227 ч.1 Кримінального кодексу МРСР до 5 років позбавлення волі з відбуттям покарання у виправно-трудовій колонії загального режиму, конфіскацією майна та позбавленням права обіймати керівні посади строком на 5 років (кримінальна справа № 2-121/86). Судимість Олексія Порошенка була скасована достроково актом амністії згідно ст. 1 п. „б” Указу Президії Верховної Ради СРСР від 18 червня 1987 р. (на волю він вийшов 21 серпня 1987 року).

В 1992 році – після проголошення незалежності переїхав до Києва. В 1993 разом з сином Петром створив Концерн «Укрпромінвест». На початку 2000-х років Олексій Порошенко, взявся за сільське господарство Вінницької області. А уже у 2009 році, кум його сина Петра, - президент В. Ющенко, нагородив званням «Герой України» за виявлений героїзм, під час рейдерських атак на державні та приватні цукрові заводи, і комбінати хлібопродуктів (елеватори). Сьогодні Олексій Порошенко-Вальцман, один, як i його син один з найбагатших громадян України» (http://yury108.blogspot.com/2013/04/blog-post_9167.html).

Тож, політика – це брудна справа, бо політики здали Майдан заради своїх політичних амбіцій.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.