Для тих, хто має намір відновити в Києві роботу районних рад

07 лютого 2014, 13:19
Власник сторінки
Громадський діяч, експерт з місцевого самоврядування, державний службовець
0
325

Районні ради в Києві, які зібралися повертати, насправді, юридично ще неліквідовані.

Днями новопризначений голова Київської міської держадміністрації В.Макеєнко заговорив про створення в столиці районних рад і, навіть, запропонував створити відповідну робочу групу. Секретар Київської міської ради Г.Герега також, начебто, готова розглянути питання відновлення діяльності райрад. Якщо міська влада нарешті прислухалась до думки громади (або хоче таким методом зменшити напругу в суспільстві)  і дійсно, все таки, має намір повернути Києву районні ради (хоч вони не є ідеальними, але це крок до місцевого самоврядування в столиці), хочу звернути увагу на деякі деталі цього питання, які (при бажанні) можуть прискорити цей процес.
За моєю інформацією, жодна районна рада в  м.Києві до цього часу (з листопада 2010 р.) юридично ще  неліквідована (!), тобто, де-факто  райради в Києві ще існують. Відповідні ліквідаційні комісії, створені цією ж Київрадою, і досі працюють і  ще не здали ліквідаційний баланс.
То можливо краще, якщо робоча група з питання повернення райрад (про яку говорив В.Макеєнко) буде працювати не над їх «створенням», а саме над їх «відновленням»? Визначити терміни роботи, призначити вибори депутатів до районних рад в м.Києві та до Київради, а паралельно з цим вносити зміни та доповнення до відповідних законодавчих документів та працювати над поліпшенням і удосконаленням роботи відновлених  райрад. Це суттєво зекономить час. Але, ще раз повторюю, це якщо дійсно у влади (Партії регіонів) є намір повернути районні ради і відродити в столиці місцеве самоврядування.
І все-таки,  якщо ліквідаційні комісії за 3 роки так і не змогли  ліквідувати районні ради, то може це знак, що райради в столиці мають бути?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.