Вся правда про алкогольну БОНДіану!

04 лютого 2014, 12:23
Власник сторінки
Врач-нарколог.
0
203
Вся правда про алкогольну БОНДіану!

Мене звати Бонд, Джеймс Бонд Один з, мабуть, найвідоміших супершпигунів нашого часу, улюбленець жінок, агент її королівської Величності.

Він вбиває поганих хлопців, рятує світ та п’є вермут із джином та горілкою.  Але чи міг би Джеймс Бонд робити все це одночасно? Тобто, пити, займатись фізичною активністю, та кохати жінок? Чи можливо це поєднати одночасно? Такі питання задала собі група вчених, та вирішила провести дослідження з приводу того — скільки ж п’є Джеймс Бонд. Оригінальне дослідження можна прочитати  тут.  Дослідники проаналізували всі чотирнадцять книжок, що були написані містером Флемінгом, і виявили цікаві речі. Наприклад, за тиждень Джеймс Бонд випивав близько 92 одиниць алкоголю (у Британії — стандартна доза алкоголю — 10 мл (8г) чистого алкоголю). Тобто, 92 одиниці – це  літр чистого спирту. Що, в перекладі, наприклад, на пиво — майже 18,5 літрів на тиждень. Ну, тобто, можливо, хтось вважає це нормою. Але, як відомо, завжди є одне але.

Чи я справді Бонд?

При вживанні такої кількості алкоголю, не можна бути ані супершпигуном, ані коханцем, ані спортсменом. Чому? Навіть не зачіпаючи звичайну для подібних текстів тему, що алкоголь — це отрута, очевидно, що особливо не побігаешь за злодіями, коли ти з вечора «перебрав». А сексуальна потенція, яку ніби-то дає алкоголь — це виключно ілюзія, якій, на жаль, дуже довіряють не тільки підлітки, а й дорослі чоловіки. Забуваючи про те, що алкоголь дає не потенцію, а впевненість, і, згідно з усіма дослідженнями — секс на «сп’янілу» голову не призводить ні до чого доброго. До того ж, такі дози алкоголю — це шлях до депресії, гіпертонії, порушення травлення, циррозу. Ну і сексуальної дисфункції.

А чому він такий популярний?

Тут є один момент, який особливо характерний для північних та слов’янських країн. Бонд — надзвичайно популярний персонаж, оскільки для чоловіків — це можливість підсвідомого самовиправдення типу «він багато п’є, але ж який крутий, значить я теж можу таким бути», а для жінок — це можливість повірити в те, що навіть їх кавалер-пияка може, виявляється, одного дня перетворитись на джентельмена.

Але, такий полон ілюзій є досить небезпечним сам по собі. В той період, коли Йен Флемінг створював свого героя, в принципі, вживання алкоголю було  неконтрольоване та навіть не дуже регламентоване, до того ж сам автор також був досить не дурень випити та попалити цигарок. І помер у віці 56 років від серцевого нападу.

Повертаючись до теми із слов’янськими територіями. Вчені також відзначили, що найсильніше Бонд напився в книзі "З Росії з любов'ю" , випивши близько 50 одиниць алкоголю за один вечір.

 

І дійсно, ВООЗ стверджує, що середня кількість спожитого алкоголю на душу населення в Росії становить - 15,76 л. чистого спирту в рік. Це - четверте місце в світі за кількістю вживаного алкоголю. Україна відстала не набагато і зайняла п'яте із показником - 15,6 л.

І, якщо подивитись не тільки на «бондіану», а й на інші витвори світового кінематографу — Росія й досі асоціюється в першу чергу з горілкою та ведмідями.

 

Нові герої

В будь-якому випадку, епохи змінюються, і кожна епоха потребує своїх героїв. Можливо, прийшов час створювати та популяризувати нові характери, які зможуть довести людям, що успішність, харизма та сексуальність не залежать від алкоголю.

 Stay tuned!

Будьте уважні!

З Вами був Дмитро Слободянюк, лікар-нарколог, виконавчий директор ГО “Асоціація “A.R.M.A.D.A”.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.