Боротьба за демократичні засади чи територіальний переділ?

29 січня 2014, 14:33
Власник сторінки
0
121
Боротьба за демократичні засади чи територіальний переділ?

З моменту започаткування євроінтеграційного шляху України, а особливо розбурхування подій навколо «Євромайдану», передові держави Західної Європи та найбільше наш сусід «братська Польща»...

З моменту започаткування євроінтеграційного шляху України, а особливо розбурхування подій навколо «Євромайдану», передові держави Західної Європи та найбільше наш сусід «братська Польща» неодноразово виказували свою солідарність із вказаної проблеми.

Колишній прем’єр-міністр Польщі Ярослав Качинський навіть відвідав «Майдан» і виступив перед мітингувальниками з підтримкою їх позиції.

Постає питання щодо щирості намірів та відображення реальної картини настроїв громадськості цих країн, чи справді потрібна їм сильна, об’єднана і незалежна Україна?

«НАШІ ПОБРАТИМИ» перебуваючи на засадах так званого «великопольського шовінізму», ігноруючи історичні факти, усіма можливими способами намагалися перекласти провину за криваві події «Волинської трагедії» на українців як злочинців та дітовбивць, однак, на даний момент Польща виступає активним лобістом українських інтересів на Заході.

У зв’язку з політичною кризою в Україні, викликаною невизначеністю українського вектору розвитку зовнішньоекономічних відносин, активізувалась «замовна» діяльність польських ЗМІ та громадських діячів, що спрямована на поширення тез про геополітичну невідповідність сучасних територіальних меж України.

Окремі активісти польських шовіністичних структур через підконтрольні чи власне очолювані ними засоби масової інформації відкрито пропагують ідею поширення сепаратистських настроїв у місцях компактного проживання представників польської національності як засобу, що в майбутньому може сприяти відновленню територіальних меж РП, які існували до 1939 року.

На шпальтах польськомовних видань («Wizyt-net», «Слово польське», «Kurier galicyski», «Rzeczpospolita», «Католицьке радіо», «TVP-1» та «Wprost») періодично з’являються статті щодо незадоволення населення України діяльністю існуючої влади, пропагується доцільність радикальних акцій протесту, підтримки ідей етнічного самовизначення національних меншин. Водночас демонструються переваги економічного клімату сусідньої держави (РП), вищого рівня життя та ін.

Один із провідних польських журналістів, лауреат численних міжнародних нагород, Маріуш Колонко на телеканалі «MaxTV» запропонував використати суспільно-політичні проблеми в Україні для реалізації проекту мирного приєднання «кресових» територій до Польщі. Вказаним проектом передбачено ініціювання через підконтрольні структури проведення всеукраїнського народного голосування з приводу визначення приналежності конкретних територій або подальшої політичної долі держави, де основну роль повинні відіграти пропольськи налаштований електорат, що підтримує ідею об’єднання з РП.

Вказане наштовхує на питання, то хто ж наш справжній друг і яку Україну хочуть бачити ті, з ким ми пов’язуємо такі надії на майбутнє…?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.