Заява ГР «Партія Ренесансу України» щодо політичної кризи в Україні

28 січня 2014, 09:56
Власник сторінки
Журналист, блоггер
0
189
Заява ГР «Партія Ренесансу України» щодо політичної кризи в Україні

Заява ГР «Партія Ренесансу України» щодо політичної кризи в Україні

Політична криза в Україні продовжує поглиблюватися шляхом залучення у свої ряди нових гравців. Іншими словами, сценарій, про який попереджали прурівці в минулих заявах, почав збуватися. Подібний розвиток подій може привести до трагічних наслідків у масштабах всієї країни.

Проаналізувавши уважно сьогоднішню політичну кризу, інтелектуалісти дійшли висновку, що в ній винні уперта влада, яка не хоче радитися з громадянами, і недалекоглядна опозиція, що бачить розклад подій у вузькому спектрі. За лічені тижні ви поставили український народ і державу «Україна» на межу існування, поляризували суспільство, зробили купу помилок, що призвело до втягування в конфлікт обласних, місцевих органів управління, релігійних та культурних діячів, малокомпетентного втручання міжнародної спільноти.

У зв'язку з цим ГР «Партія Ренесансу України» вимагає:

1. Владі та опозиції об'єднати зусилля проти ультранаціоналістичних угруповань, які внесли велику лепту в масові заворушення — «Правий сектор», УНА-УНСО, ВО «Тризуб» тощо. Перекрити інформаційний фон між ними, керівників і найактивніших представників-винуватців сьогоднішньої ситуації затримати, задіяти спецслужби і правоохоронні органи;

2. Опозиційним силам сконцентрувати увагу на так званих «тітушках», недопущенні провокацій з їхнього боку, показі істинної діяльності за допомогою ЗМІ;

3. Протестувальникам звільнити обласні адміністрації та значущі адміністративні будівлі, розблокувати роботу життєво важливих органів влади.

Ці дії дозволять знизити напруженість протесту, перевести його в мирне русло та сприятимуть солідаризму у відносинах «влада-опозиція-суспільство». Щодо політичної кризи в Україні пропонуємо:

1. Владі й опозиції від популізму і взаємних звинувачень сісти за стіл переговорів і перевести пошук консенсусу в конструктивне русло;

2. Представникам влади здійснити розслідування і справедливе покарання працівників правоохоронних органів, винних у застосуванні насильства проти мирних громадян; скасувати і відправити на доопрацювання чи внести суттєві доповнення в «закони 16 січня», враховуючи вимоги громадськості; надати всю необхідну державну підтримку — моральну чи матеріальну — потерпілим і мирному населенню в результаті масових заворушень;

3. Представникам опозиції, враховуючи вищесказане, рекомендуємо наполягати і на проведенні всеукраїнського референдуму про (не) довіру політиці президента, переформатуванні Кабміну з пропорційним складом провладних і опозиційних сил;

4. Необхідно провести ретельну перевірку розвідувальними управліннями України на наявність всередині країни прихованого закордонного втручання.

Протестувальники, не провокуйте співробітників правоохоронних органів. Представники «Беркуту», внутрішніх військ і міліції, не застосовуйте сили проти мирних учасників акцій протесту. Паралельно всі, хто скоїв тяжкі злочини, повинні понести заслужене покарання, а нанесений збиток компенсований за їх же рахунок.

Відродженці закликають ЗМІ нейтрально й об'єктивно повідомляти інформацію читачам, слухачам, глядачам. Неприпустимим є спотворення даних, поширення непідтверджених чуток, завідомо неправдиве перекручування фактів.

Відродженці пропонують обласним і місцевим адміністраціям і радам підтримати наші вимоги. Ми закликаємо вас розмірковувати в рамках всієї держави, всієї країни, а не керуватися обмеженим мисленням.

З повагою, ГР «Партія Ренесансу України»
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.