У Порошенка знесло «дах» від ЄвроМайдану

28 січня 2014, 09:53
Власник сторінки
0
315

Петро Порошенко отримав запрошення відвідати ряд держав Євросоюзу для координації подальших дій. Лідери опозиції та Майдан приголомшені…

У «Батьківщині» стверджують, що присутність нардепа Петра Порошенка на ЄвроМайдані пояснюється його боязню за свій бізнес у разі перемоги опозиції та приходу до влади радикальних сил. Адже на пам’яті у Порошенка ще свіжі спогади того, як його прихід у політику завдав удару по його бізнесу через участь в політичному проекті Віктора Ющенка «Наша Україна»...

Тому, він активно нав’язує лідерам опозиції свою присутність, забувши про те, що відмовився свого часу увійти до парламентської фракції «Батьківщина». І ця провина відчутна, бо він є «свій» серед чужих і чужий серед своїх.

Як зазначають партійці, сьогодні Петро Порошенко нічого, по суті, не вирішує і його присутність на сцені – не приший кобилі хвіст. А палкі заклики – політичний популізм часів «помаранчевої» революції. Оскільки, народ, який вже вийшов зі своїми сформульованими вимогами на Майдан, не треба умовляти їх відстоювати, тим більше політикам на кшталт Петра Порошенка, якому Майдан не підконтрольний. Це не «Roshen».

І цього разу Петро Порошенко нічого за краще не придумав, як пообіцяв, що у випадку перемоги опозиції він за одну добу відновить стадіон «Динамо» і бруківку на вул. Грушевського, сподіваючись на прихильність футбольних фанатів у якості свого електорату. «І щоб не зменшувати градус лояльності до неонацистів Порошенко подякував за досягнуту «перемогу»… футбольних ультра. Тих самих, які ще 1 грудня скандували на адресу Порошенка «Жид, йди на х…й!» (про що писала «УП» в замітці «Сторонники "европейского выбора" обозвали Порошенко "жидом" и стащили с трактора»). Як повідомила «Українська правда», екстремістське крило ЄвроМайдану (так званий «Правий сектор») оголосило Петра Порошенка головним «ворогом України».

Отже, виходить, що за інших обставин душа Порошенка не вболіває за чистоту, стабільність й порядок та відновлення обличчя столиці України, до безладу на вулицях якої він також є причетним, оскільки закликав до захоплення  влади. 

То ж, на думку киян, відновлення у Києві пошкоджених за час ЄвроМайдану адміністративних будівель, бруківки тощо, у тому числі в регіонах, повинно фінансуватися не з державної чи муніципальної казни, а тільки за рахунок партійних коштів «Батьківщини», «УДАРу» та «Свободи» як основних ідеологів та гравців протестної акції, які взяли відповідальність за ЄвроМайдан та його наслідки на себе.

Якось, торкаючись теми переговорів Президента України з опозицією щодо виходу з політичної кризи, 24 січня Петро Порошенко дозволив собі заявити: «Ми йому не віримо. Якщо досягаються домовленості, вони повинні виконуватися. І зараз ведеться напружена робота, яким чином забезпечити відновлення переговорного процесу… Обидві сторони повинні не просто проявити політичну волю, а продемонструвати, що вони щиро бажають компромісу. Опозиція представила цей план президенту».

Так і не зрозуміло, «ми» це хто – Порошенко…? Одним словом, політична тріскотня політика, який не є суб’єктом переговорів, не стоїть на барикадах, але дуже бажає мати вплив на ЄвроМайдан в пошуках свого електорату.

Нещодавно Петро Порошенко вирішив черговий раз дати опозиції свою пораду як їй діяти через свого прес-секретаря. Зокрема, щоб відвести з під-удару Порошенка з огляду на президентські амбіції, його прес-секретар Ірина Фриз на своїй сторінці у Facebook дала цінну вказівку:  «переговори з владою потрібно вести, щоб дати силовикам шанс усвідомити: у них є право не виконувати антиконституційні накази», нагадавши, що «місце президента є вакантним».

Не будемо давати правову оцінку цим «стратегічним» думкам та зациклюватися на негативному реагуванні у «Батьківщині», а лише нагадаємо один пікантний момент. 10 січня у литовському місті Тракай Петро Порошенко взяв участь у щорічній неформальній зустрічі «Snow meeting – 2014» за участі міністрів закордонних справ країн ЄС та провідних експертів з питань міжнародної політики і безпеки.

В ході візиту відбулися закриті двосторонні, зустрічі та консультації з заступником Державного секретаря США з європейських і євразійських питань Вікторією Нуланд, міністрами закордонних справ Швеції та Литви, депутатом Європейського парламенту (група Європейської Народної партії), засновником та лідером литовського «Саюдіса» Вітаутасом Ландсберґісом.

І що ви думали, за підсумками вказаного заходу Петро Порошенко отримав запрошення відвідати ряд держав Євросоюзу для координації подальших дій. Цікаво, що ЄвроМайдан офіційних повноважень Петру Порошенку на переговори не давав? І яким же чином Петро Порошенко збирається координувати дії ЄвроМайдану з представниками іноземних держав, якщо лідери опозиції не допускають його до участі у переговорному процесі з українською владою та й до керівництва ЄвроМайданом?

Вочевидь так, як це було 20 січня, коли він прийшов серед ночі на вулицю Грушевського, як самопризначений координатор акції, поспілкуватися з протестувальниками, які вже понад 15 годин брали участь у протистоянні з правоохоронцями і не знали що робити далі. Але, «у розмові з протестувальниками Порошенко не зміг однозначно відповісти на запитання, яким має бути зараз план дій. Порошенко зізнався, що разом зі всіма тільки вчиться битись на барикадах та відстоювати під час масових акцій протесту свою думку», написала його прес-служба за результатами зустрічі (http://www.poroshenko.com.ua/?view=7750).

А як же досвід «помаранчевої» революції? Суцільна некомпетентність! Як свідчать останні події, некомпетентність не тільки Порошенка, але й Яценюка, Кличка та Тягнибока, а також їх особисті політичні амбіції та безвідповідальні заклики до штурму влади стали основною причиною низки трагічних наслідків та ввели в оману міжнародну громадськість щодо спроможності лідерів опозиції контролювати ситуацію в країні та радикально налаштованих учасників ЄвроМайдану.

Звідси, через безвихідь, голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк навіть залучив іноземних політиків до консультацій та відвертого тиску на українське керівництво, судову гілку влади, незалежну пресу.

Як стверджують у «Батьківщині», у цьому контексті Арсеній Яценюк знову покладає надії, але тепер на особисту неформальну зустріч з президентом Парламентської асамблеї НАТО Х. Бейлі, який відвідає Україну 10-11 лютого і на якій не тільки Петру Порошенку місця не буде, але й під питанням участь Кличка і Тягнибока. Лідер ЄвроМайдану, як і «Батьківщини», повинен бути один – Арсеній Яценюк, вважає оточення Яценюка.   

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.