Официальный девиз: «Безпека народу — найвищий Закон"

24 січня 2014, 12:58
Власник сторінки
0
316
Официальный девиз: «Безпека народу — найвищий Закон

из неофициальных : «Перемагає сильніший» (Побеждает сильнейший), «Выше Беркута никто не летает»

Вернувшись пару дней назад домой и включив телевизор, я застала странную картину: захлёбываясь в истерике и истошных воплях, интервью 5 каналу давал некий пожилой господин. Интервью проходило в телефонном режиме. Интервьюируемым оказался отец-основатель украинского Беркута г-н Анатолий Куликов. Интервью проходило в телефонном режиме.

Не знаю, что беркутиного папика довело до такой истерики изначально, но в той части, которую наблюдала я, его крайне раздражали ВСЕ вопросы ведущей. В частности на вопрос о двух строителях, над которыми поиздевался доблестный беркут, папик вопил:

"Я гарантирую, что это активные участники массовых беспорядков, которые повернулись спиной к светошумовой гранате и когда она разорвалась и то у него на спине были такие замазанные зеленкой ранения ... Это были активные участники массовых беспорядков и пострадавшие от светошумовых гранат".

 В то же время на вопрос, для чего раздевать этих людей, он завопил: "А Вы это видели? Вы были там? Вы говорите то, что говорят организаторы массовых беспорядков. Вот им нужно показать что "Беркут" это садисты ... Кто их раздевал? .. Не верю ... и какого черта те "беркутята" ходили по комнатам и кого-то искали".

Папик, по-видимому, даже не понял, что этим вопросом он дал ответ на очень важный вопрос - почему силовые структуры уделяют такое "пристальное внимание" именно журналистам, избивая и калеча их. То, что они вытворяют - пытки, издевательства, применение огнестрельного оружия, охота на людей, погромы, в том числе пунктов, где раненым оказывается медицинская помощь, - даже по законам мвоенного времен является преступлением. Поэтому для них очень важно, чтобы не осталось никаких свидетельств, документов их преступной деятельности.

Вот фамилии тех, кто возглавляет эти бесчинства. Рано или поздно они получат оценку своих действий в Гааге. А мы давайте не будем всех журналистов под одну гребёнку равнять. Они сегодня - настоящие герои.

Командиры
Известные командиры

Куликов А. М., Коновод В. А., Силяков Д. Г., Абрамчук Г. В., Александров В. В. (Киевский «Беркут»)
Огиенко Н. Н.; Соколов В. И.; Костенко В. Н. (Луганский «Беркут»)
Носоченко А. В. (Черкасский «Беркут»)
Ткаченко А. И. (Днепропетровский «Беркут»)
Авдейчик Н. П. (Криворожский «Беркут»)

А это для справки: 

Для вступу в «Беркут» кандидати повинні відповідати таким вимогам:

  • Фізична підготовка
  • Психологічне здоров'я та урівноваженість
  • Відсутність проблем з законом до роботи у підрозділі
  • Обов'язкова середня освіта
  • Вік не менше 20 років
  • Обов'язкова попередня служба в армії

Під час подій на вул. Грушевського «Беркут» діяв усупереч кількох норм Закону «Про міліцію» та інших нормативних актів. Так, «Правилами застосування спеціальних засобів при охороні громадського порядку»:

Забороняється нанесення ударів кийком: гумовим — по голові, шиї, ключичній ділянці, животу, статевих органах;

пластиковим типу «тонфа» — по голові, шиї, сонячному сплетінні, ключичній ділянці, низу живота, статевих органах, нирках, куприку.

Світлошумові засоби відволікаючої дії (світлошумова граната «Заря», світлошумовий пристрій «Пламя») застосовуються на відстані не ближче двох метрів від людини.

Водомети застосовуються для розсередження учасників масових безпорядків при температурі атмосферного повітря не нижче 0 град. C.

При застосуванні сльозогінних речовин забороняється прицільна стрільба по правопорушниках, розкидання і відстрілювання гранат у натовп, повторне застосування їх у межах зони ураження в період дії цих речовин.

Про поранення або смерть, що сталися внаслідок застосування спеціальних засобів, працівник міліції зобов'язаний негайно і письмово повідомити безпосередньому начальникові для сповіщення прокуророві.

У кожному випадку застосування спеціальних засобів працівники міліції зобов'язані в найкоротші строки забезпечити подання потерпілим необхідної допомоги, повідомляючи лікарям і медичним закладам, який засіб застосовано в кожному конкретному випадку.

Начальники органів і установ внутрішніх справ, командири з'єднань і частин внутрішніх військ повинні систематично проводити роботу по забезпеченню законності застосування спеціальних засобів, притягати згідно з чинним законодавством до відповідальності осіб, які допустили їх неправомірне використання

Знущання

23 січня в інтернеті оприлюднено ролик, на котрому видно, як силовики з «Беркуту» та Внутрішніх військ знущались з затриманої на Грушевського людини: роздягнули догола на морозі, знімали оголену на фото та відео, після чого без одягу відправили у автобус. На тілі людини помітно величезні синці, а на шоломі одного з силовиків — номер частини 228 Колишній голова київської міліції Віталій Ярема впізнав ще декількох силовиків, за його словами, це підрозділ № 3027 Омега, розквартирований в  Нових Петрівцях Того ж дняГромадське телебачення наживо транслювало розповідь 17- річного студента, котрого 20 січня під час зйомки на мобільний телефон подій на Грушевського схопили й потягли до Маріїнського парку, де прогнали через «живий коридор» з 40-50 бійців «Беркуту», кожен з яких його бив руками та ногами. Також різали ножем та оббризкали перцевим газом, зламали руку. Знущались морально, зокрема допитувались:  Ну и где твой Бандера,  почему он тебя не спасет?», між собою спілкувались також російською мовою. Рапорт про його затримання підписав заступник командира «Беркуту» у Харківській області майор  Василенко.

23 січня силовики спецпідрозділу Беркут також вивезли до лісу Олександру Хайлак, волонтера медичної служби Майдану: забрали всі документи, залишивши тільки мобільний телефон.

Хочу добавить потрясший меня факт зафиксированній журналистами, как мерзкий птах бил дубинкой по рукам, которыми загнанный человек прикрывал голову.

 

Interior troops officer holding a gun pointed at the line of protesters, Dynamivska str. Euromaidan Protests. Events of Jan 19, 2014.jpg

На страже правопорядка

Народ признателен...

 

Предложение редакции Корра - убрать рубрику Парл. выборы. Заменить её рубрикой БЕСПРЕДЕЛ. Очень актуальной, увы.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.