Порядок застосування Спецзасобів працівниками МВС

24 січня 2014, 11:09
Власник сторінки
0
313
Порядок застосування Спецзасобів працівниками МВС

Постанова від 27 лютого 1991 р. N 49 «Про затвердження Правил застосування спеціальних засобів при охороні громадського порядку».

Під час виконання службових обов’язків працівникам правоохоронних органів (у тому числі спецпідрозділу «Беркут») забороняється:
1) Наносити удари кийком: гумовим - по голові, шиї, ключичній ділянці, животу, статевих органах; пластиковим типу  «тонфа» - по  голові, шиї, сонячному сплетінні, ключичній ділянці,  низу живота, статевих органах, нирках, копчику.

2) Застосовувати світлошумові засоби відволікаючої дії (світлошумова граната «Заря»,  світлошумовий пристрій «Пламя») на відстані не ближче 2-х метрів від людини. 

3) Застосовувати Водомети  працівниками   міліції  у інших діях, крім: припинення  масових  безпорядків  і групових порушень громадського порядку, відбиття нападу на будівлі, приміщення,  споруди і транспортні засоби незалежно від їх належності, захисту громадян і самозахисту від  нападу  та  інших  дій,  що створюють загрозу їх життю, здоров’ю, житлу чи майну.

4) Вести прицільну стрільбу по правопорушниках, при  застосуванні  сльозоточивих  речовин, розкидання і відстрілювання гранат у натовп,  повторне застосування їх у межах зони ураження в період дії цих речовин. «Черемуха-1», «Черемуха-4»,   «Черемуха-12»,   «Сирень-3»  та «Облако» застосовуються тільки на відкритій місцевості.

5) Застосовувати пристрій типу «Еж-М» для примусової зупинки автотранспорту, в тому числі вантажних автомобілів, що  здійснюють  перевезення людей; автотранспорту, приналежного дипломатичним,  консульським та іншим представництвам іноземних держав; мотоциклів, мотоколясок, моторолерів, мопедів, а також на гірських шляхах або  ділянках шляхів з обмеженою видимістю, залізничних переїздах,мостах, шляхопроводах, естакадах, у тунелях.

6) Використовувати патрони з гумовою кулею ударної непроникливої дії «Волна-р» відстрілюються  з  допомогою  спеціального  карабіна на відстані не ближче 40 метрів від людини і тільки по нижній частині ніг.

7) Застосування малогабаритних підривних пристроїв «Ключ», «Импульс» для відкриття  приміщень, захоплених правопорушниками, де перебувають заручники.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.