Свобода Слова от Самых Демократичных СМИ

23 січня 2014, 22:57
Власник сторінки
0
206

Демократії!... ЩЕ демократії! ЩЕ більше демократії!...

Можливо, спочатку хтось зі мною принципово не погодиться, але після прочитання цієї статті у нього буде достатньо підстав, щоб змінити свою думку...

Із кожним днем свободи і демократії в Україні стає все більше і більше. Причому не якоїсь ефемерної, про яку розповідають нам казки ще з 1991 року, а справжньої практичної демократії в тій формі, як це є в США чи Євросоюзі, що нам 23 роки ставить у приклад переважна більшість вітчизняних політиків.
Збільшення реальної демократії - це і прийняті 16 січня 2014 р. закони, і спосіб висвітлення подій передовими демократичними ЗМІ України. Влада і опозиція наввипередки змагаються в демократизації українського суспільства.

Аналіз прийнятих 16 січня 2014 р. законів можна подивитися за адресою: http://gazeta.ua/blog/41273/). Тут я зверну увагу лише на один момент із написаного там, точніше на одну статтю - статтю 110-1 закону "Про судоустрій і статус суддів". Хтось тут бачить російський слід (і в чомусь має рацію - в Росії є аналогічна стаття, 282 УК РФ). Проте не буває напівправди. Є тут і ще дещо, дуже не приємне для прибічників євроінтеграції, особливо для їх найрадикальнішої ультранаціоналістичної частини...

Стаття 110-1 - це ніщо інше, як скорочена форма відомого своєю скандальністю за термін "сексуальна орієнтація" євроінтеграційного законопроекту 2342 ("Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання та протидії дискримінації в Україні", http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=45813). Фактично - стаття 110-1 - це законопроект 2342 в скороченій формі. Навіть пряма та непряма дискримінації потрапили в нього з 2342. Цікавий момент, що проти відповідності прийнятих 16 січня законів європейським стандартам не виступили навіть посли європейських країн на зустрічі з Кожарою,  зазначивши, що їм не подобаються не самі закони, а момент їх прийняття. Кожен може прочитати законопроект 2342 і особисто впевнитися в написаному тут. Нагадаю, з опозиції цей законопроект сподобався фракції "Удар" В. Кличка-старшого.

А тепер про найдемократичніші ЗМІ. Ми вже звикли до слів: "хам", "шапошник", "професор", "погана влада", "янучари" тощо... Ще веселіше із словом "покращення". Його тепер вживають навіть маляри. В інтернеті з'явилася і "релігійна" секта: "Церква Свідків покращення".
Стороннім спостерігачам (тим, хто не слідкує по декілька годин у день за політичними подіями країни) здається, що борці з тією самою "бандою" з "хамом" на чолі (з яких усі самі є "колишніми") повинні бути майже святими. Хіба що німб у них ще не встиг вирости...

"Українська правда" ("Європейська Правда", http://pravda.com.ua) дозволяє коментування тільки користувачам соц. мереж. Одним із перших, хто здувся повністю, був сайт "Лівий Берег" (http://lb.ua), де до подій Євромайдану залишати коментарі теж можна було тільки користувачам соц. мереж. Тепер немає навіть такої обмежуючої можливості.
"Цензор" (http://censor.net.ua) тепер не цензор (бо цензура - це коли хоч щось, але пропускають, як це було наприклад, у тому ж СРСР), а диктатор!

У цю ж лігу потрапив і сайт Ліга.net (http://news.liga.net).

Довго трималася, але таки не витримала напираючої демократії "Газета по-українськи" і красиво заткнула рота дописувачам в акурат на "День Соборності України" (ввечері 22 січня 2014 р.).

Аналогічне тому, що зараз на "Газеті", відбувається й ще на одному дуже демократичному сайті ТВІ (http://tvi.ua).
Не дадуть вам нічого прокоментувати й на каналі дуже (майже, супер) "чесних новин" (http://5.ua/). Мабуть тому, що новини вже й так (себто без вас) занадто чесні, а ви їх забрудните своєю "брехнею"... ))))
Буквально із самого початку Євромайдану тиша й в коментаріях на УНІАН (http://www.unian.net/) - сайті, що в грудні відкрив пункт допомоги та обігріву для євробезпритульних (http://delo.ua/ukraine/v-ofise-unian-otkryt-punkt-pomoschi-uchastnikam-akcii-221065/).

Хочеться нагадати українським опозиціонерам слова їхнього відомого колеги з Російської Федерації:
"Что лучше, кладбище – или сумасшедший дом? Мне кажется, что сумасшедший дом лучше, потому что там народ может выздороветь, а на кладбище перспектив уже никаких нет"
(http://news.liga.net/news/politics/487241-nemtsov-schitaet-chto-ukrainskiy-sumasshedshiy-dom-luchshe-rossiyskogo-kladbishcha.htm).
Нємцов не врахував тільки один момент: виздоровлення народу не потрібне ані владі, ані опозиції (колишній владі).

Повернемося до заборони коментарів. Може, справа не в "розні", образах чи тролях (бо навіщо тоді потрібні модератори?) тощо, а в тому, що коментатори заважають промивати мізки зомбованій бидломасі з 100%-ю віддачею?... якщо керівництву сайтів не вистачає навіть тих суперправ, якіми володіє системний адміністратор? Як би там не було, але діють найдемократичніші ЗМІ під девізом:
"Перетворимо інтернет на зомбоящик!"

Так у чому ж полягає свобода слова у так званих "демократів"? В тому, щоб відкрити на повну рота тим, хто дупу рве за європейські (чи "загальнолюдські" - ті, які визначаються психологами, психіатрами, біологами тощо) цінності і закрити рота всім іншим, зокрема тим, хто бачить істину в християнських цінностях без абортів, гей-парадів, одностатевих шлюбів, ювенальної юстиції, розпутства та його реклами, теорії еволюції, нумерації людей ідентифікаційними кодами чи унікальними номерами запису в реєстрі (нумерація людей була прямо засуджена Нюрнбергським трибуналом як злочин фашистського режиму), опльовування християнської моралі, віри та церкви; без екстрасенсів, біоенергетиків, астрологів, кабалістів, знахарів та інших окультних діячів.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.