Яценюк та Турчинов не бачать перспектив для Юлії Тимошенко

23 січня 2014, 11:10
Власник сторінки
0
175

США роблять ставку на Кличка, ігноруючи Яценюка…

        20 грудня на Інтернет-сайті Білого дому (США) було  розміщено петицію із зверненням до адміністрації президента США Барака Обами з проханням вжити всі можливі заходи для звільнення екс-премєр-міністра України. 15 січня прес-служба Білого дому повідомила, що петиція зібрала понад 105 тисяч підписів. Що далі? 
 

Як з’ясувалося, на сьогоднішній день донька Ю. Тимошенко Євгенія та засуджена Юлія Тимошенко невдоволені станом реалізації ініціативи щодо негайного звільнення останньої та млявим реагуванням адміністрації президента США, оскільки в останніх заявах США щодо подій в Україні відсутні згадки про лідерку «Батьківщини». Вочевидь, американці помітили каверзу у цій петиції з боку української опозиції, яка може виставити їх на посміховисько перед міжнародною спільнотою.

За інформацією з «УДАРу», події розвивались наступним чином. На початку січня Євгенія, посилаючись на вказівку матері, висловила суттєві претензії Олександру Турчинову та фактично звинуватила його та Арсенія Яценюка у блокуванні процесу дострокового звільнення з тюрми лідерки ВО «Батьківщина». Оскільки, на той час, тобто 3 січня було зібрано лише 9 тисяч 700 підписів (при необхідності 100 тисяч), що могло б зобов’язати президента США Б. Обаму відреагувати на згадану петицію. При цьому, було вказано також на слабку організацію Турчиновим та Яценюком PR-кампанії з цього питання та залучення до цієї акції української громадськості.

У зв’язку з цим Євгенія Тимошенко, посилаючись на засуджену Юлію Тимошенко, звернулась до Турчинова з проханням відкинути всі проблеми, утому числі пов’язані з ЄвроМайданом, і зобов’язати у першу чергу керівників регіональних організацій ВО «Батьківщина» активізувати роботу з однопартійцями та членами їх сімей у вказаному напрямку та імітувати занепокоєння ЄвроМайданом і українцями долею засудженої Юлії Тимошенко.

З цією метою Є. Тимошенко навіть використала трибуну ЄвроМайдану та озвучила відповідне прохання 4 січня, з тим щоб прискорити цей процес, не надіючись на оперативне реагування Яценюка та Турчинова.

При цьому, Євгенія впевнена, що звільнення Юлії Тимошенко повинно відбутися до того, як ЄвроМайдан припине своє функціонування, що дозволить їй покласти край пошукам єдиного лідера опозиції у трикутнику Яценюк-Кличко-Тягнибок та перебрати на себе цю функцію, а ЄвроМайдан сприятиме різкому взлету її рейтингу.

Як підкреслили джерела з «УДАРу», Яценюк та Турчинов дотримуються іншої думки та вважають, що Ю. Тимошенко втратила потенціал харизматичного політика, тому своє майбутнє вони бачать в іншому форматі, а дострокове звільнення лідерки «Батьківщини» може цьому зашкодити. Особливо цієї ситуації боїться Арсеній Яценюк, як і популярності Віталія Кличка, оскільки побоюється, що за таких обставин втратить роль лідера.

Разом з цим, такий стан речей розцінюється Є. Тимошенко також як незацікавленість і США у достроковому звільненні засудженої Юлії Тимошенко, які сьогодні у своїй обоймі вбачають більш перспективну та передбачувану політичну фігуру – Кличка, так як Яценюк відійшов на другі ролі в контексті президентських виборів 2015 року в Україні. 


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.