Ігор Ткачук: «УДАР» не зупиниться у намаганнях змінити пенсійну систему

16 жовтня 2013, 13:47
Власник сторінки
0
189

Про соціальну справедливість в пенсійному забезпеченні та встановлення єдиних принципів нарахування пенсій заявили журналістам 15 жовтня представники політичної партії «УДАР Віталія Кличка»

Голова обласної організації Ігор Ткачук та голова жіночого департаменту обласної організації Людмила Станіславенко висловили своє обурення щодо голосування по законопроекту, який ініціювала партія «УДАР» і «провалила» у Верховній Раді партія влади.
- Законопроект фракції УДАР №1236 був зареєстрований 10 січня 2013 року, і він передбачав дотримання принципу соціальної справедливості в пенсійному забезпеченні, - заявив Ігор Ткачук. – Прийняття цього закону мало б виправити помилки існуючої пенсійної реформи, щоб українці отримали шанс на гідні пенсії і забезпечену старість. «УДАР» обіцяв виборцям зробити пенсії справедливими, і ми виконуємо це. Для нас це питання – одне з найголовніших.
За словами керівників вінницького «УДАРУ», на сьогодні середній розмір пенсій  в Україні для простих людей складає приблизно від 900 до 1200 гривень, близько трьох мільйонів пенсіонерів отримують менше однієї тисячі гривень. Разом з тим пенсія митників складає 6500 гривень, суддів і прокурорів – від 7000 до 7500 гривень, колишніх нардепів та чиновників вищого рангу – близько 15000 гривень.    
- Сьогодні пенсії чиновників перебільшують пенсії простих людей у 15 разів, -  зазначила голова жіночого департаменту Вінницької обласної організації «УДАР» Людмила Станіславенко. – Ми повинні вилучити цю несправедливість у пенсійній реформі. Але як показало голосування 9 жовтня, цього прагне тільки опозиція. Провладна партія олігархів, в руках якої зосереджена вся економіка України, не підтримала простих людей. Ці мільйонери і мільярдери трясуться за кожну копійку, яку можна було б використати для захисту соціально незахищених верств населення.
Як наголосив Ігор Ткачук, "УДАР" пропонує почати перехід на єдині принципи нарахування пенсій з пенсій народних депутатів України, з пенсій Президента  України, з пенсій членів Кабінету Міністрів  України та інших чиновників. 
- Наш законопроект передбачає переведення пенсій Президента  України, народних депутатів України та членів уряду на загальну систему пенсійного страхування, як і для 90 відсотків наших українських громадян, - зазначив голова вінницьких «УДАРівців».  -  Наш законопроект був підтриманий профільним комітетом Верховної Ради у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів, який рекомендував схвалити його. Але, зрозуміло, влада не бажає відмовлятися від власних привілеїв і працювати в інтересах простих громадян. Партія регіонів лише блокує всі законодавчі ініціативи щодо змін у пенсійній системі, згадаймо для прикладу законопроект щодо скасування пенсійної реформи.  
За словами Ігоря Ткачука, негативне голосування за законопроект від фракції «УДАР Віталія Кличка» не зупинить намагання партії змінити пенсійну систему на користь пересічних українських громадян. Найближчим часом буде зареєстровано новий законопроект щодо соціальної справедливості в пенсійному забезпеченні та встановлення єдиних принципів нарахування пенсій. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: УДАР,Вінницька область,Ігор Ткачук,Людмила Станіславенко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.