Євген Жовтяк: я знімаю свою кандидатуру з виборів!

17 жовтня 2012, 13:35
Власник сторінки
0
285

Закликаю всіх виборців стати на захист Конституції та не до­пустити запланованої Партією регіонів та їхнім кандидатом фальсифікації виборів.

Шановні виборці!

Свою виборчу кампанію я розпочав з твердження, що зро­блю все для того, щоб наш без­умовно опозиційний до режиму В. Януковича 95 виборчий округ представляла достойна людина, яка матиме знання і досвід, які необхідні для роботи у Верхо­вній Раді України та ніколи не стане тушкою для партії регіо­нів. Висунення кандидатів-мажоритарників, які здійснили «Батьківщина»    та «Удар» по нашому округу підтвердили мої побоювання, що замість знаних і перевірених опозиційних по­літиків, ці партії висунуть ско­робагатьків, які ніколи не були замічені ні в опозиційності, ні в допомозі простим людям.

Разом з тим, за два з полови­ною місяці виборчої кампанії я зіштовхнувся з таким явищем, якого не було на нашому окрузі ні в 1990, ні в 1994, ні в 1998, ані в 2002 роках коли теж від­бувалися вибори за мажоритарною системою. Тоді теж були партії і на їхню підтримку чи на її відсутність виборці звертали увагу. Але головним була осо­ба кандидата-мажоритарника, його знання, досвід, патріотизм, порядність, принциповість, про­фесіоналізм. Сьо­годні всі ці якості повністю заміняє великий мішок грошей і «фото з Юлею» або «фото з Віталею».

Моя совість перед вами чиста. Я зробив усе, що зміг, щоб донести до вас головні месіджі моєї вибор­чої кампанії: 1) депутатом від опозиційного 95 виборчого округу має бути опози­ціонер зі стійкими переконання­ми і твердими принципами, а не потенційна «тушка», яка купила право висунутися від опозицій­ної партії і на 3 місяці «пішла в опозицію» до самої себе; 2) чес­них людей набагато більше ніж пройдисвітів, але, на відміну від пройдисвітів, вони набагато гірше організовані. У мене немає можливості і сил організувати всіх чесних людей України. Але я буду працювати з метою орга­нізації чесних людей Приірпіння (м. Ірпінь та Києво-Святошинський район).

На жаль, як показало соціо­логічне дослідження Інституту соціальної та політичної пси­хології Національної академії педагогічних наук України у двобої «ідеї чи виборчі техноло­гії» перемогли не ідеї, а виборчі технології. Завдяки витраченим на рекламу мільйонам доларів першим опозиціонером до режи­му Януковича у свідомості ви­борців визнано «Фото з Віталею» (О. Юраков). На другому місці – «Фото з Юлею» (В. Кутовий).

Якби ми жили у правовій державі нічого трагічного у цьо­му б не було. Все одно за жод­них обставин не був би обраний кандидат від Партії регіонів П. Мельник. А за два тижні, що залишилися до виборів, я б зміг переламати ситуацію і вийти на перше місце.

Але ми з вами, на жаль, живе­мо у не правовій державі, у якій режимом Януковича, зроблено все для фальсифікації результа­тів виборів 28 жовтня: повністю сфальсифіковані жеребкування по формуванню окружних і діль­ничних виборчих комісій. Так, у нашому 95 виборчому окрузі до складу усіх 89 дільничних ви­борчих комісій увійшли лише представники П. Мельника та його технічних кандидатів, або технічних партій Партії регіо­нів. Жоден інший кандидат не має жодного представника в дільничних комісіях. Перемог­ти кандидата від Партії регіонів в умовах тотальної налаштованості усіх комісій на фальсифікацію, можна лише створенням кількаразової переваги альтер­нативного до П.Мельника кан­дидата. Створити таку перевагу в умовах, коли три кандидати сприймаються виборцями, як опозиційні до режиму Януковича неможливо. Але, якщо усвідо­мити той факт, що 70 % виборців округу вкрай опозиційно став­ляться до режиму Януковича, а реальна підтримка кандидата від влади ніколи не перевищить 15 %, то зняття двох із трьох кандидатів, які сприймають­ся виборцями, як опозиціонери може дати чотирьохкратну пе­ревагу третьому із кандидатів, що сприймається виборцями, як кандидат від опозиції.

І навпаки, чим більше будуть розпорошені голоси опозицій­но налаштованих виборців, тим легше П. Мельникові буде сфаль­сифікувати результати виборів. Щоб цьому завадити, я прийняв непросте рішення про відмову від балотування. Я прошу вибор­ців, які підтримують мою канди­датуру, з розумінням поставити­ся до такого мого кроку та взяти активну участь як у голосуванні так і протидії фальсифікаціям, до яких підготувалася Партія регіонів та їхній кандидат. Споді­ваюся, що партії «Батьківщина» та «Удар» продемонструють одну з якостей, яку їм приписують їхні прихильники – відповідальність, і знімуть свого менш прохідного кандидата на користь більш про­хідного.

Не маючи жодних симпатій, ні до «опозиціонера», делегова­ного в опозицію групою «Фірташа-Бойка», ні до «опозиціонера», делегованого в опозицію Рінатом Ахметовим, я переконаний, що і один і інший є меншим злом у порівнянні з П. Мельником, який давно вже перейшов межу між людиною і людиноподібною істотою, примушуючи студентів забезпечувати потрібний йому результат виборів, не кажучи вже про його голосування за За­кон про знищення української мови та організацію фальсифі­кації жеребкування складу діль­ничних виборчих комісій.

Для тих поодиноких вибор­ців, які все ще вважають, що Партія регіонів погана, але під­тримують П. Мельника, «який багато зробив для округу», скажу як експерт з питань бюджету – справжня роль П. Мельника не в тому, що гроші в бюджеті закладались на округ. Вони б не в мен­шій кількості закладались, якби від Партії регіонів балотувався не Мельник, а Пупкін. Справ­жня роль П. Мельника в тому, що завдяки його «недремному» оку і «дбайливим» рукам, за гро­ші, на які можна було збудувати 100 кілометрів дороги, збудовано лише 10, а 225 мільйонів гривень пішло «невідомо куди». Та найго­ловніше, що у вірного солдата Партії регіонів Петра Мельника не затремтить рука, коли Партія регіонів буде голосувати за зміни до Конституції, які будуть уві­чнювати царювання Януковича. Як не затремтіла вона при голо­суванні за знищення української мови.

Запевняю вас, що я не від­мовляюся від боротьби за чесні вибори на нашому окрузі і буду протидіяти фальсифікаціям Пе­тра Мельника всіма доступними законними методами.

Закликаю всіх виборців стати на захист Конституції та не до­пустити запланованої Партією регіонів та їхнім кандидатом фальсифікації виборів.

Щиро ваш, Євген Жовтяк

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.