Їздити в ліфті не можна ходити пішки

09 серпня 2012, 20:22
Власник сторінки
0
459
Їздити в ліфті не можна ходити пішки

Покращення

Люди платять буквально за все - починаючи від світла та воду, закінчуючи оплатою кожного метру, як у межах своєї квартири, так і за нею. Кожен із нас сплачує у казну кровно зароблені гроші за кожен метр у під’їзді. Ми платимо і за ліфти, які більше не працюють, аніж працюють.

Я проживаю на 9 поверсі. Зайшов у під’їзд та натиснув на кнопку виклику ліфту, який не працював. Довелось підійматися на свій поверх «пішки». У мої …надцять мені це на користь, але що робити десяткам сім’ям з маленькими дітьми? У під’їзді також проживає родина, в якій є дитина з обмеженими фізичними можливостями.

Коли ж я пішов до друга в інший під’їзд. Там на мене чекав неприємний сюрприз – ліфт і в нього у під’їзді не працював. Заради експерименту ми вирішили пройтися ще декількома під’їздами. Виявилося, у жодному з них ліфт не працював…

По дорозі додому я зустрів сантехніка, працівника ЖЕКу. Вирішив розпитати в нього, що ж таке сталося з ліфтами. Виявилося, що міська рада «розвалила» майже всі житлово-експлуатаційні контори (на сьогодні їх працює тільки 3 - ЖЕК №1, ЖЕК №6 та ЖЕК №7). Раніше знайомий обслуговував один будинок (близько 150 квартир), а тепер 20 будинків (близько 5 000 квартир).

–А зарплату хоч підняли? – запитую я.

-Яке там, - посміхається він, - аби цю не забрали.

Але ж про що це я –про ліфти.

Із розмови дізнаюся, що всі ліфти в окрузі передали одній із приватних компаній. А це значить, що мешканцям висоток доведеться додатково платити за користування ліфтами. Сьогодні вони всі працюють, але чи надовго?

У нашому місті подібне вже було з десяток років тому. Тоді встановили спеціальне обладнання у ліфтах, і щоб потрапити на свій поверх, потрібно було скористатися карткою, щось на зразок кредитки. Коштувала та картка на ті часи 20 гривень – доволі чималі гроші при середній заробітній платі в 300 – 400 грн. Проте, проіснувала та система кілька місяців.

Поки невідомо, скільки коштуватиме подібна картка зараз, якщо її введуть у використання. Наприклад, на Луганщині планують зробити проїзди у ліфтах платними - там за 100 поїздок доведеться викласти близько 33 гривень. Коли люди використають всі поїздки, їм доведеться купувати нову картку. Тож не вийняток, що малозабезпеченим верстам населення у список витрат додастся іще одна стаття витрат –на ліки від артритів або на картки для ліфтів. За інформацією взятою з офіційного порталу управління ЖКГ в Білій Церкві, в місті залишаються зупиненими 13 ліфтів. 

Варто зазначити, що умови у ліфтах залишаться на тому ж рівні, що і зараз. А якість цих необхідних дивах прогресу залишиться на тому ж рівні що й зараз – обмальовані стіни, обгорілі кнопки, застаріле обладнання та подекуди запах .

Нагадаємо, що рік тому прем’єр – міністр Микола Азаров пообіцяв відремонтувати усі ліфти в Україні. Про це він написав на своїй сторінці в соціальній мережі «Фейсбук».

Реформи влади проходять вдало – скоро й за повітря потрібно буде платити. Як і обіцяли, покращення вже сьогодні.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.