Українці вирушили на Африканський континент в сімнадцяте!

11 липня 2012, 09:38
Власник сторінки
0
487
Українці вирушили на Африканський континент в сімнадцяте!

Сьогодні, 11 липня, в рамках чергової 17-ї ротації 56-го окремого вертолітного загону Збройних Сил України з Міжнаро́дного аеропо́рту «Львів» і́мені Дани́ла Га́лицького до Африканського континенту відбула перша група українських м

До початку ротації військові вертолітники проходили підготовку та бойове злагодження у місті Броди на Львівщині, де дислокується 3-й окремий полк армійської авіації 8-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України.
Зокрема учора, 10 липня, на базі цієї військової частини відбулися урочисті проводи особового складу 17 ротації українських миротворців. В урочистостях взяли участь льотчик-снайпер, начальник армійської авіації  Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-майор Валентин Пістрюга, представники місцевої влади та духовенства, родичі військовослужбовців.
Першим рейсом на Ліберійську землю вирушили 90 військовослужбовців загону. Також із ними вилетіли 15 офіцерів оперативної групи на чолі із начальником армійської авіації Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-майором Валентином Пістрюгою, які контролюватимуть процес передачі повноважень, зброї та техніки між персоналом та льотним складом нової та попередньої ротацій 56 окремого вертолітного загону. Також представники оперативної групи Міноборони України перевірять стан фінансово-господарської діяльності загону, тилового забезпечення, житлові приміщення особового складу, аеродром, варту, автопарк, медичний пункт, складські приміщення та склади РАО.
Відзначимо, що 17 ротацію українських військових вертолітників очолить досвідчений військовий льотчик-снайпер полковник Андрій Когут, який чотири рази виконував завдання із підтримання миру на Африканському континенті.
— Наші авіатори зробили і робитимуть у подальшому чимало добрих справ для громадян Ліберії. Миротворча діяльність є важкою, ризикованою, але водночас благородною місією. Для цього ми готувалися, накопичували досвід, відточували майстерність і командні навички льотних змін та наземних служб. Адже саме завдяки злагодженій роботі нашим військовослужбовцям вдається спрямовувати свої зусилля на захист головної цінності – людського життя, – відзначив командир 17-ї ротації загону полковник Андрій Когут.
Військовослужбовці здійснюватимуть переліт на літаку «Boeing-737-400», який належить Місії ООН. Після вильоту зі Львова повітряне судно здійснить посадку для дозаправки у місті Касабланка в Марокко, після чого візьме курс на ліберійський аеропорт «Робертсфілд». Загальна тривалість польоту – понад десять годин.
—Ми повинні провести ротацію без жодних ускладнень та порушень. Кожен військовослужбовець має усвідомити свою роль у виконанні миротворчої місії у Ліберії, — наголосив керівник оперативної групи генерал-майор Валентин Пистрюга.
Керівник оперативної групи запевнив, що до складу чергової ротації вертолітного загону відібрано лише найкращих фахівців як з числа екіпажів вертольотів, так й наземних служб.
Слід відзначити, що перед відправкою до Ліберії з українськими миротворцями зустрівся представник духовного управління мусульман України шейх Рустам Гафурі. Річ у тім, що 20% від загального населення цієї африканської країни складають мусульмани. Отже, представник ісламського духовенства, спілкуючись із військовослужбовцями, розповів про особливості поводження із мусульманами та певні риси їхньої культури.
– Ми не уперше проводимо подібні заходи із українськими воїнами-миротворцями. Адже наші військовослужбовці, переважна більшість із яких християни, виконують завдання у країнах, де є великий пласт ісламської культури. Тож додаткові знання щодо елементарних аспектів спілкування із людьми, які сповідують інше духовне вчення, ніколи не завадить. Навпаки, це сприятиме піднесенню іміджу України, як висококультурної, цивілізованої країни, – відзначив він.
Відправку другої частини особового складу 56-го окремого вертолітного загону 16-ї ротації до України передбачається здійснити 16 липня. А завершиться ротація українського миротворчого контингенту 24 липня.

Наша довідка: 56-й окремий вертолітний загін ЗС України виконує завдання у складі Місії ООН у Ліберії з січня 2004 р. Загальна чисельність загону – 275 військовослужбовців. На озброєнні загону перебувають 11 гвинтокрилих бойових машин: 8 вертольотів Мі-8 та 3 вертольоти Мі-24. Серед основних завдань Місії ООН у Ліберії, що виконують українські авіатори: перевезення персоналу Місії та високоповажних осіб, перевезення вантажів, медичне транспортування, евакуація поранених, польоти спостереження, повітряне супроводження переміщення військ. Загальний наліт 56-го окремого вертолітного загону в Ліберії за 8 років вже перевищив 43 тисяч годин. Наші військовослужбовці перевезли понад 175 тисяч пасажирів та близько 6 тисяч тон вантажу.

підполковник
Володимир Скоростецький,
Регіональний медіа-центр МО України (М. Львів)



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.