Затримання Мельниченка розтягнулося на 6 годин

11 жовтня 2011, 17:28
Власник сторінки
Журналист, студент, общественный деятель.
0
591

Триває затримання Сергія Мельниченка, голови ВГО «Коаліція Учасників Помаранчевої Революції» у Шевченківському районному відділку міліції. Сергій знаходиться тут уже 6 годин.

Народний депутат Павловський, який був присутній на допиті, повідомив, що затриманим інкримінують 173 статтю Адміністративного кодексу України – хуліганство. Випускати не збираються, ранком обіцяють відвезти відразу до суду. Нагадаємо, що Мельниченко є інвалідом другої групи. Згідно норм чинного законодавства, людей, що мають інвалідність, не можна затримувати більше, ніж на 3 години.

Як повідомив сам Мельниченко телефоном, із ним поводяться агресивно: брутально лаються, погрожують фізичною розправою. До речі, до затриманого не пустили навіть його адвоката.

Олександр Поліщук, начальник Управління по зв’язках з громадськістю ГУ МВС зробив з цього приводу заяву на «5 каналі». Він висловив припущення, що Мельниченка мають випустити через те, що у нього при собі є посвідчення інваліда. «Всі дії міліції є протиправними у даному випадку, і ми побоюємося, що ця історія може закінчитися так само, як і зі студентом Ігорем Індило, - додав Поліщук, - Але я не можу наказувати начальникові райвідділку, нажаль».

Нагадаємо, що Сергія Мельниченко затримали сьогодні разом із іншими учасниками мітингів проти арешту Юлії Тимошенко на Хрещатику. Зараз разом із головою ВГО «КУПР» у камері знаходиться 5 осіб.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.