"Беркут" жорстоко побив затриманого учаника мірного зібрання

27 вересня 2011, 20:27
Власник сторінки
Журналист, студент, общественный деятель.
0
644

"Беркут" жорстоко побив учасника мирного зібрання громадян Петра Михайленка, Першого заступника голови правління ВГО "Коаліція Учасників Помаранчевоі Революціі" (КУПР). Побиття відбулося після затримання, у підворітні і носило характер цинічної кримінальн


Петро Михайленко разом з іншими громадянами брав участь у мирному зібранні з вимогою припинити протиправне утримання під вартою Ю.Тимошенко. Учасники акції нікому не заважали, мирно стояли на тротуарі і гордо тримали Державні прапори України над головою. Раптом на мітингувальників напав загін спеціального призначення "Беркут". Людей, що тримали в руках жовто-блакитні стяги, брутально розкидували, жбурляли на асфальт, били. Петра Михайленка і ще одного з учасників мітингу схопили і потягли в невідомому напрямку. Як повідомили очевидці, іншого активіста кілька разів вдарили і виштовхнули, а Михайленка оточили кільцем і почали бити руками і ногами. Помітивши, що на них звертають увагу перехожі, спецназівці затягли жертву у підворотню і продовжили катування. Били в голову, обличчя, груди, живіт, по ногах і руках. 

"Ну його на хрін, - вигукнув хтось з офіцерів, - Ще здохне - а нам відповідати. Облишмо тут - і погнали!" Жорстоко побиту людину залишили без допомоги лежати на асфальті у темній підворотні. З останніх сил Михайленко спромігся витягти мобільний телефон, набрати номер друга і пояснити, де він лежить. До підворотні прибігли Сергій Мельниченко, депутат Андрій Павловський, інші учасники мітингу, Петра нудило, він стогнав і блював кров'ю. Лице також було закривавлене. 

Викликали "швидку". Лікарі обережно занесли Михайленка до машини і відвезли до лікарні №17. Йому мають надати допомогу і встановити ступінь тяжкості нанесених тілесних ушкоджень. Попередній діагноз - множинна політравма, стан тяжкий.

Голова правління ВГО "Коаліція Учасників Помаранчевоі Революціі" (КУПР) Сергій Мельниченко просить вважати це повідомлення офіційною заявою про скоєння злочину і звертається до Генеральної прокуратури України з проханням порущити кримінальну справу за цим фактом.

Прес-служба ВГО "Коаліція Учасників Помаранчевоі Революціі" (КУПР) звертається до засобів масової  інформації з проханням поширити це повідомлення, щоб прокуратура його прочитала.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.