30 гривень – ціна чоловічого достоїнства

07 червня 2011, 20:49
Власник сторінки
журналист(будущий)
0
577

!!!

     Пятниця. Попереду два вихідні, які хочеться провести з близькими тобі людьми: з батьками, друзями. Це ті два дні тижня, коли ти можеш собі дозволити прокинутися о першій годині дня або ж взагалі не лягати і «відриватися» на повну! Тому не дивно, що студенти з області (які мешкають в гуртожитках) у пятницю, по закінченню пар поспішають на автостанцію. І я не виключення… ось одна з таких пятниць…       

     Відстоявши у кілометровій черзі до каси за квитком, відправляюсь до «мясорубки»(так я називаю автобус). Коли всі вже протиснулися і зайняли певну позу (інколи важко зрозуміти  чи це твоя нога або рука, загалом йоги відпочивають) автобус рушає з місця. У такі хвилини, коли нічим дихати і рахуєш кожну секунду, на мою думку, і відкривається справжня людська сутність, здатність проявити гуманність і розуміння… Про що це я? А, про задуху і чиюсь ногу на моїй сумці. Отож ми їдемо, їдемо і я помічаю, що дівчині, яка стоїть поруч зі мною, дуже погано, дивлячись на її бліде, мов сніг, обличчя мені захотілось їй чимсь допомогти. Але чим? Витягши свою руку з-поміж притиснутих до мене тіл я торкнулася плеча хлопця, який спокійнесенько  сидів і слухав музику. Коли він звернув на вас увагу дівчина ввічливо попросила, ненадовго поступитися їй місцем, але парубка ці слова не зачепили; та дівчина не знітилася і запропонувала йому 30 гривень за його місце. І о чудо! В хлопцеві прокинулось благородство і він ласкаво запропонував бідоласі сісти, та ще й пригостив водою. Незважаючи на добрі наміри, гроші все ж таки взяв.

    До чого це я розповідаю запитаєте ви. Адже таким життєвим епізодом вже давно нікого не здивуєш! А мало б!!! Озирніться навколо! Коли це ми ЛЮДИ з розумних, здатних до співчуття істот перетворилися в жадібних нелюдів? Народна приказка говорить: «моя хата з краю, нічого не знаю!».  Не дозвольте їй стати вашим життєвим кредо. І поки ви всерйоз не сприймаєте авторку цієї статті – ЗАДУМАЙТЕСЬ! В подібній ситуації міг би опинитися кожен. І їдучи в маршрутці на навчання – поступіться місцем цій бабусі. Можливо цей добрий вчинок повернеться тобі у вигляді пятірки на першій парі!:)                                                                                                                                                 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.