Віруючі скаржаться Папі Римському

18 січня 2014, 11:35
Власник сторінки
0
20

Зазначене, все частіше стає темою для обговорення у широких верств населення нашої країни, які здебільшого негативно висловлюються на адресу керівника УГКЦ

Щось не пам’ятаю, щоб духовенство Української греко-католицької церкви колись приймало участь у якихось протестних заходах, а тут уніатська церква знову опиняється в епіцентрі політичних перипетій.

Однак, за вчинками її лідерів протягом останніх місяців вже з впевненістю і не скажеш, що це дійсно релігійна організація, а не якась нова політична сила, бо за своїми діями вона є повним відображенням політичної партії.

Зазначене, все частіше стає темою для обговорення у широких верств населення нашої країни, які здебільшого негативно висловлюються на адресу керівника УГКЦ архієпископа Святослава Шевчука, вважаючи його особою, яка навмисно чи з необережності видозмінює діяльність церкви з релігійної на політичну.

Такої думки дотримуються і православні віруючі, зокрема керівник громадської організації «Союз православних братств України» В.Лукіяник спільно з активістами зазначеного об’єднання офіційно звернувся до Папи Римського Франциска з листом-скаргою на вищевказану спрямованість пана Святослава. При цьому, в листі він закликає Франциска засудить діяльність С.Шевчука та всіх інших священиків греко-католицької церкви в Україні, які забулися, що покликані вести людей до Бога, а не сприяти своїми діями вчиненню злочинів проти свого ж народу!

Хотілось би ще раз нагадати пану Шевчуку, що згідно з чинним законодавством України церква відділена від держави, а її залучення в політичну конфронтацію на стороні будь-яких політичних сил, не тільки порушує норми законів, але й шкодить мирному міжконфесійному і міжнаціональному діалогу.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.