Люди, вчіться думати самостійно!!!

17 січня 2014, 08:15
Власник сторінки
0
17

Відверто кажучи мені приємно, що хоч хтось додумався тикнути носом занадто сміливих, в умовах сьогодення греко-католиків...

Вже другий день в ЗМІ мусолиться тематика про «гоніння і утиски уніатів» з боку керівництва Міністерства культури України, яке офіційно звернулось до них з проханням привести свою релігійну діяльність на Майдані Незалежності до норм чинного законодавства. Правда не розумію, навіщо шукати додаткові теми для розмов замість того, щоб просто уважно почитати зауваження Мінкульту та додержуватись законів.

Відверто кажучи мені приємно, що хоч хтось додумався тикнути носом занадто сміливих, в умовах сьогодення греко-католиків, що майдан-майданом, але діяти треба у відповідності до Законів України. А інакше, навіщо тоді їх приймати і всім розказувати, що ми правова, демократична держава. З другим цілковито згоден, чого-чого а демократії на «Євромайдані» у нас вистачає, слава Богу, що бюджет на 2014 рік дали прийняти. А от із першим періодично виникають якісь правові колізії. Вчора дотримувалися законодавства, а сьогодні виявляється ні, «ніколи нам книги заумні читати, потрібно майданівців благословляти».

Шановні, вчіться думати самостійно без порад опозиційно заангажованих політиків, бо доведуть вони Вас не до того, до кого Ви щоденно звертаєтеся з молитвою. Невже так важко звернути увагу до давно прописаних вимог законодавства України «Про свободу совісті та релігійні організації», 21 стаття якого тлумачить, що публічні богослужіння, релігійні обряди, церемонії та процедури (окрім чітко зазначених місць) проводяться щоразу з дозволу виконавчого комітету відповідної місцевої ради, який не отримувався.

Тільки УГКЦ чомусь вважає, що «Євромайдан» – це така невідкладна справа як війна або ще богзнащо.

А тепер подивіться на картину в цілому, завтра та чи інша церква захоче богослужіння провести на залізничних коліях, через що на роботу, до своїх домівок, чи просто на відпочинок не попадуть люди. А чи задоволені будуть останні від таких дій священиків? Мабуть ні, побіжать до того самого Мінкульту шукати захисту зі скаргами утиску своїх прав.

Так от, не потрібно слухати тих, кому вигідні на сьогодні протести та безлад в Україні. Потрібно тверезо та мудро підходити до розгляду та вирішення поставлених питань, оскільки не завтра так післязавтра самі опинитесь у подібній ситуації, тільки руку порятунку Вам вже ніхто не подасть.

Отже: вчиняйте так, як хочете, щоб вчиняли з Вами, і не ставте свої права вище за права інших.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.