Повернення до Сталінських часів або засідання «Святої інквізиції»

16 січня 2014, 10:12
Власник сторінки
0
7

Викликали на цей інквізиційний допит і керівника Департаменту у справах релігій і національностей М.Мошколу.

15 січня відбулась майже комедійна ситуація. В епіцентрі законодавчої влади нашої держави – Верховній Раді України, відбулось засідання Комітету з питань культури і духовності. Підставами до цього послугував лист Мінкульту до керівництва греко-католицької церкви з проханням привести у відповідність до чинного законодавства богослужіння на Майдані Незалежності. Водночас, члени комісії вважають, що даний лист є не чим іншим як переслідуванням та тиском на УГКЦ, що колись вже було за часів Сталінського режиму.

Викликали на цей інквізиційний допит і керівника Департаменту у справах релігій і національностей М.Мошколу. Ось така курйозна ситуація: у стінах найвищого органу законодавчої влади, який фактично «творить правила гри» для кожного громадянина нашої держави починають виправдовувати духовенство греко-католицької церкви в їх правоті, а керівництво Мінкультури привселюдно хаяти і звинувачувати у створенні тиску на церковників.

Чи це світ перевернувся з ніг на голову, чи просто відголоски цього «Євромайдану» донеслись до ВР України, але трактувати законодавство в зручному для церкви руслі і робити з них мучеників – це вже занадто.

Виконуйте прописані законодавчі істини і все буде добре, а якщо Вам просто потрібно перетворити країну в «балаган» то Вам не варто бути її громадянином, а краще їхати до тих іноземних спонсорів, яким вигідно мати слабку Україну.

 

PS: Добре хоч, що Мошколу на вогнищі не спалили…

Сумно, що демократія в нашій державі трактується окремими особами, у т.ч. релігійними діячами, як анархія.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.