Скарга Папі на католиків від католиків.

15 січня 2014, 14:20
Власник сторінки
0
15

Cвященики та прихожани Мукачівської греко-католицької єпархії вимушені були звернутися до Папи Римського зі скаргою вплинути та припинити свавілля глави УГКЦ архієпископа Святослава Шевчука...


Виявляється і в самій середині Української греко-католицької церкви точаться конфлікти навколо втягування духовенства церкви у політичні дебати окремих народних депутатів, які ще за довго до проведення виборів бачать себе наступним Президентом.

Так, священики та прихожани Мукачівської греко-католицької єпархії вимушені були звернутися до Папи Римського зі скаргою вплинути та припинити свавілля глави УГКЦ архієпископа Святослава Шевчука та правлячого єпископа згаданої єпархії Мілана Шашіка. Як стало відомо, Шашік з благословення самого Шевчука чинить тиск на місцеве духовенство, заставляючи його приймати активну участь у масових акціях протесту в рамках «євромайдану». Мало того, мотивуючи поступове ідеологічне згасання «євромайданцівців» та попри аполітичну позицію більшості духовенства єпархії змушує підбурювати вірян та інших мешканців Закарпатської області підтримати мітингувальників та морально налаштовувати їх проти діючої влади.

За непокору таким вимогам вдається до покарань, а також погроз ініціювання суспенди в священослужінні.

І після таких дій своїх підопічних та прямого благословення на їх проведення Святослав Шевчук вдається до звинувачень в переслідуванні церкви, засудження проведених протестів біля Собору УГКЦ, ведучи церкву до неминучого внутрішньоконфесійного розколу та створення негативного іміджу очолюваної релігійної організації. Мабуть «запах доларів» затьмарив його розум та категорично не сприймається в середовищі духовенства єпархії, що фактично суперечить основним вимогам християнської моралі та ґрунтується на примітивному розрахунку «заколядувати» в політичних сил чим більше грошей не зважаючи на методи такого «колядування».


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.