Русини обурені діями уніатів

14 січня 2014, 10:51
Власник сторінки
0
12

Такі дії уніатів вже осудила православна церква України, Українська правовірна греко-католицька церква та інші релігійні деномінації.

Уніатська церква знов опиняється в епіцентрі політичних перипетій. Ця церква за своїми діями є повним відображенням політичної сили. 

Її духовники разом з опозиційними протестуючими беруть участь в євромайданах та надихають останніх на рішучі дії.

А ось з недавнього часу вони також «зазнають утисків від влади».

Так, очільник уніатів пан Шевчук провів прес-конференцію, в ході якої оприлюднив, за його словами, «ганебний лист» Мінкультури, в якому то, насправді, міститься лише вимога привести свою діяльність у русло чинного законодавства.

І такі дії уніатів вже осудила православна церква України, Українська правовірна греко-католицька церква та інші релігійні деномінації.

В підтвердження цьому нещодавно було розміщено звернення до Папи Римського Русинських громадських організацій, в якому висловлюється обурення діями глави греко-католицької церкви С.Шевчука, які направлені на залучення релігійних громад в політичне протистояння та здійснення фактичного тиску на громадське суспільство нашої держави.


Хотілось би нагадати пану С.Шевчуку, що згідно з чинним законодавством України церква відділена від держави, а її залучення в політичну конфронтацію на стороні будь-яких політичних сил, не тільки порушує норми Законів України, але й шкодить мирному міжконфесійному і міжнаціональному діалогу.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.