Православні віруючі проти політичної діяльності греко-католиків

12 січня 2014, 12:46
Власник сторінки
0
13

«А як до цього ставиться керівництво УГКЦ на чолі зі Святославом Шевчуком?».

Останні кілька місяців увага українського суспільства прикута до «євромайдану». Я також не остався осторонь та вирішив подивитися на будні «революціонерів».

Мою увагу привернув священик, який ходив серед молодих хлопців з «варти Майдану» та вигукував речі дуже далекі від богослов’я, спрямованні на спонукання молодиків до насильства відносно таких самих хлопців, які стоять на захисті правопорядку по іншу сторону барикад. Я поцікавився в нього звідки він і чому з його вуст лунають такі далекі від «християнської терпимості» проповіді. Моє питання йому дуже не сподобалось, і погано приховуючи роздратованість, він відповів, що священик Української греко-католицької церкви, а потім відійшовши у сторону шепнув на вухо одного з хлопців: «пильнуй за ним це провокатор».

Вже вдома, дивлячись новини я бачив цього ж «святого отця» в колонах мітингарів та на барикадах євро майдану, також його можна було побачити і у Межигір’ї на чолі автопробігу до резиденції Президента. Тому в мене постало питання: «А як до цього ставиться керівництво УГКЦ на чолі зі Святославом Шевчуком?».Чи може вони виконують вказівки з Євросоюзу та надають «духовної іскри полум’ю революції»?. Чому традиційні для нашої країни православні конфесії УПЦ, УПЦ КП та УАПЦ не порушують принцип невтручання церкви у політику, а УГКЦ його свідомо ігнорує, намагаючись використати суспільно-політичний конфлікт для прозелітичної діяльності та збільшення власної «духовної пастви»?.



Тому зрозумілим стає протест православних віруючих з Союзу православних братств України проти такої «духовно-політичної агітації» греко-католиків і проведений ними в суботу в столиці пікет Кафедрального собору УГКЦ під гаслами: «Шевчук зупинись - годі обслуговувати політиків і не перетворюй УГКЦ в греко-католицьку партію».

m.youtube.com/watch?v=gCg8hLyTuRE&guid=&client=mv-google&hl=ru&gl=UA  

m.youtube.com/watch?v=Ee5aA-sj8Xk&rl=yes&client=mv-google&hl=ru&gl=UA&guid=


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.