Шевчук стає розкольником греко-католицької церкви

12 січня 2014, 10:03
Власник сторінки
0
16

Самій греко-католицькій церкві не всі підтримують такі дії її керівництва.


Підтримка окремими представниками духовенства греко-католицької церкви в Україні протестних акцій стає на даний час рушійною силою назріваючого розколу в цій церкві. Виявляється не всі віруючі та священики розділяють ініціативи очільника УГКЦ пана Святослава Шевчука щодо т.зв. «духовної опіки» та підтримки євромайданівців.

Нагадаю, з початку протестних заходів у столиці та інших містах нашої держави священики УГКЦ та її керівництво активно почали чи-то підтримувати молитвою, чи-то брати безпосередню участь у них. Насправді, їх дії позитивно сприймаються мітингуючими, які вважають, що таким чином протестні акції, в т.ч. і протиправні, стають богоугодною справою.

Гаразд, з греко-католицькою паствою справа більш-менш зрозуміла, а як бути з християнськими віруючими? Хоча, і у самій греко-католицькій церкві не всі підтримують такі дії її керівництва, що може розколоти церкву.

Як мені розповіли, на даний час багато віруючих греко-католиків (що характерно – з західної України) зовсім не підтримують таку заполітизованість церкви і активно скаржаться на пана Святослава главі Ватикану.

Ну що ж, почекаємо відповіді Папи Франциска на відверто нецерковні справи священиків УГКЦ. Крім того кажуть, що правоохоронці вже зацікавились виступами окремих з них…


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.