Голові Служби Безпеки України , генерал-майору Якименко О.Г.

04 січня 2014, 18:12
Власник сторінки
історик, юрист
0
260

"Сірі вовки" – радикальна ісламська турецька організація, яка була створена в 1958 році і станом на сьогоднішній день знаходиться на напівлегальному становищі в самій Туреччині. Ідеологія "Сірих вовкі

Голові Служби Безпеки України , генерал-майору Якименко О.Г.

п. Голово , останнім часом в Україні активізує свою діяльність радикальна ісламістська структура – « Сірі вовки» . ЇЇ українським відділенням керує громадянин Туреччини , етнічний татарин , який прибув в нашу країну через Одесу .

«Сірі вовки» мають контакти як з турецькими спецслужбами , так і ваххабітськими організаціями Саудівської Аравії.

« Сірі вовки» – радикальна ісламська турецька організація , яка була створена в 1958 році і станом на сьогоднішній день знаходиться на напівлегальному становищі в самій Туреччині . Ідеологія « Сірих вовків « відображає інтереси впливової групи турецьких політиків та духовенства , які закликають до створення «великої Туреччини « , інтереси якої поширюються на регіони Чорноморського узбережжя України .

Після розпаду СРСР «Сірі вовки» активізувалися на теренах нашої держави . В Азербайджані було створено відділення під керівництвом міністра внутрішніх справ Азербайджану Іскандера Гамідова , який безпосередньо керував діяльністю організації на теренах України .Просунення і координація діяльності організації на теренах України здійснювалася під прикриттям азербайджанських культурно-просвітницьких товариств .

На даний момент в орбіті інтересів «Сірих вовків» т.зв. Азовське медресе , яке діє під патронатом турецького фонду Азіз Махмуд Худаї Вакуфи . Фонд активно працює в Криму ще з середини 90-х років . Діяльність фонду почалася з будівництва мечетей, однак нині основний акцент спрямований на підготовку мусульманських релігійних кадрів в Азовському медресе .

У той же час не є секретом той факт , що багато турецьких фондів , прикриваючись благодійною та просвітницькою діяльністю , приховано пропагують ідеї пантюркізму і радикального ісламу .Показово , що саме в цьому медресе навчався С. Ібрагімов , вбивця 5-річного В.Шемякіна , якому радикальний ісламіст перерізав горло.

Наприклад , відомо , що в Криму здійснює діяльність турецька релігійна секта « Нурджулар « , яка заборонена в самій Туреччині за прагнення замінити світський лад режимом шаріату. Ця секта тісно співпрацює з прихильниками радикальної пантюркістскої організації «Сірі вовки».

Останнім часом активізувалася діяльність турецьких емісарів в м. Одеса . В 1994 року в цьому місті емісарами орендується приміщення по вулиці Балківській. Вже майже десять років там працює мечеть «Ар- Рахма» . Імамом цієї мечеті є Хуссам Осман з Лівану .

Значна частина мусульман , в основному арабські студенти, що навчаються у вузах Одеси , з 1996 року орендують приміщення колишнього дитячого садка , де була зареєстрована «Релігійна громада мусульман м.Одеси «, яка тісно співпрацює з турецькими благодійними Фондами .

Значну допомогу в роботі цієї громади надають громадські організації «Арраід» і «Аль-Масар». Асоціація «Арраід» почала формуватися в нашій країні завдяки студентам-арабам , які у великій кількості навчалися в українських вузах. На сьогоднішній день організація має близько 20 осередків по всій Україні , кілька потужних Інтернет-ресурсів , власну програму на радіо , видає свою газету (тиражем більше 20 000 екз.)

Громадська організація «Арраід» фінансується безпосередньо Міністерством вакфов Королівства Саудівської Аравії (структура, яка офіційно відповідає за поширення ідеології ваххабізму)
За наявною інформацією , активісти «Арраід» є одночасно членами організації «Брати-мусульмани» і підтримують тісні зв’язки з турецькою екстремістською організацією» Сірі вовки».

Останнім часом керівник українського відділення організації « Сірі вовки « здійснює поїздки по Миколаївській, Одеській, Херсонській, Запорізькій та Луганській областях, де має зустрічі з представниками азербайджанських діаспор , керівниками тюркських культурно-просвітницьких товариств .

Звертаюся до Вас , п.Голово , з вимогою припинити на теренах України діяльність турецьких радикальних організацій «Сірі вовки» та « Нурджулар» , діяльність яких направлена на зміну існуючого територіального устрою країни і несе в собі ознаки терористичних екстремістських організацій.

Вимагаю перевірити діяльність т.зв. азербайджанських діаспорних організацій та тюркських культурно-просвітницьких центрів , під прикриттям яких здійснюється координація діяльності екстремістських організацій «Сірі вовки « та « Нурджулар «.

Співголова ГІ « Права Справа» Д.Снєгирьов
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.