Слухаючи вітання президента та Дмитра Джангірова

03 січня 2014, 15:21
Власник сторінки
0
227

Або Чи може чорне стати білим?

Прочитав недавно в блогах Кореспондента опус такого собі Дмітрія Джангірова. Такого собі, тому що свою професію в профілі він не вказує, дехто вважає, що Джангіров – журналіст, а, як на мене, Джангіров- штатний пропагандист Віктора Януковича. От тільки на біду пана Дмітрія, пропагувати нічого, так як ніяких досягнень, крім особистого збагачення та збагачення найближчого оточення за рахунок всіх інших українців, у Віктора Януковича немає. Тому пану Джангірову довелося ці досягнення придумати і для того чорне назвати білим. Оскільки Д. Джангіров відключив опцію, яка дозволяє коментувати (мабуть, чогось боїться), дозволю собі прокоментувати в окремому блозі. Давайте подивимося на досягнення Януковича в інтерпретації Джангірова.

1)» Угроза финансового кризиса (начиная от бюджетного и банковского, заканчивая дефолтом) была снята с повестки дня, в результате чего время стало союзником власти». Кінець цитати. Насправді, все не зовсім так. Ця загроза не знята, а лише відсунута в часі, адже отримання грошей від Росії не вирішує проблеми, які накопичив уряд Азарова-Януковича, а лише дозволяє замаскувати їх на деякий час. До того ж, досить короткий, адже нинішня влада розкрадати гроші вміє як ніхто. Але потім ця криза неминуча, причому ще з важчими наслідками. Правда, можна ще буде взяти гроші в Росії. Але під що? Чи точніше, що здати Росії взамін? Крим чи всю країну в обмін на губернаторство Януковича? Ніхто інший Януковичу вже грошей не дасть. Ні під які проценти.

2.«В условиях политического кризиса этот шаг власти (отримання грошей від Росії – автор) был одобрен относительным большинством украинцев (47% против 28%).» Кінець цитати. Просто цим 47 %  ще не пояснили, що насправді зробив Янукович. Адже ніякого кредиту від Росії насправді немає. Росія купила (чи купить) українські дворічні облігації під 5 % річних. А це значно гірше від кредиту і особливо небезпечно для України як держави. По-перше, 5 % - це більше від 3 %, під які дає кредити МВФ. Тобто 2 % зверху Янукович витягне з кишені кожного українця, починаючи з ще ненародженого і закінчуючи пенсіонером. Але навіть не це є загрозою. Загрозою є те, що облігації всі будуть в руках однієї особи – Путіна, який може зажадати їх викупу Україною в будь-який момент по закінченню дворічного терміну. Як Ви думаєте, чи зможе Україна одномоментно повернути 15 млрд. доларів? Фактично, Янукович передав в руки Путіна можливість оголосити дефолт України тоді, коли він (Путін) буде вважати це необхідним. Якщо це не зрада Януковичем національних інтересів України, тоді що таке зрада?

 3. «Оппозиция, подталкиваемая своими спонсорами, разблокировала трибуну для принятия закона об увеличении потолка государственного долга, что позволило Киеву получить первые $3 млрд. еще до Нового Года». Кінець цитати. Ах, яка нехороша опозиція, та ще й має спонсорів! От тільки Джангіров скромно мовчить, що якби опозиція заблокувала трибуну, то це дало б можливість владі звинуватити опозиції в економічному колапсі України. Так що, з допомогою спонсорів чи ні, але опозиція не дозволила себе підставити.

4. «Кроме того, достигнута договоренность о «мирном» рассмотрении и принятии бюджета на 2014 год: спонсоры и мажоритарщики оппозиции желают активно поучаствовать в обеспеченных финансированием бюджетных программах». Кінець цитати. Власне кажучи, крім домислів Джангірова та спроби очорнити опозицію, в цій цитаті нічого більше немає. Знаючи з попереднього досвіду, як «сім’я» Януковича дерибанить бюджет, спонсорам і мажоритарщикам опозиції світять хіба що «ріжки та ніжки». Як кажуть, самим мало.

Ну а найбільшим досягненням Януковича Джангіров вважає… Як Ви думаєте що? Цитата: «Главным символом стало телевизионное выступление Президента. Ведь еще совсем недавно радикальная часть Майдана формулировала свою цель скорейшей смены власти через символ «чтобы мы не услышали новогоднего поздравления Януковича!» Так что, уже само выступление Президента стало символом провала политического блиц-крига оппозиции.» Кінець цитати.  Дійсно, велике досягнення. От тільки влада перестає бути владою не тоді, коли формально втрачає свій статус, а тоді, коли більшість громадян перестають визнавати її владою. Мільйони українців не вважають вже  Януковича владою. І ці мільйони ніякого вітання Януковича не слухали.  Тому питання формального позбавлення Януковича влади – це тільки питання часу. І цей час настане значно швидше, ніж думає Янукович. Набагато швидше. І ніяка міліція, ДАІ, СБУ, «тітушки»  і навіть Джангіров нічого тут не можуть змінити.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.