Посібник щодо організації регіональних 1-годинних робітничих страйків!!!

26 грудня 2013, 23:08
Власник сторінки
всеукраїнська незалежна профспілка
0
179
Посібник щодо організації регіональних 1-годинних робітничих страйків!!!

Саме зараз пробив час наповнити загальнодемократичні гасла Євромайдану справжнім соціальним змістом, спрямованим насамперед на захист людей праці, а не на захист хижаків-олігархів.

Проект посібнику щодо організації регіональних попереджальних 1-годинних робітничих страйків

Після провокації, пов’язаної із спробою силового розгону Євромайдану силами «Беркуту», Україна опинилася у зовсім іншому вимірі буття. Громадянське суспільство України і всього світу рішуче засуджує застосування насильства по відношенню до пересічних громадян та молоді України.
Саме зараз пробив час наповнити загальнодемократичні гасла Євромайдану справжнім соціальним змістом, спрямованим насамперед на захист людей праці, а не на захист хижаків-олігархів, які щиро сподіваються зараз, що хвиля народного гніву черговий раз омине їх та залишить у спокої їх неправедні капітали. На виконання волі українського народу в усіх регіонах України мають виникнути регіональні Страйкові комітети, які мають з’єднати зусилля трудового люду України задля зупинення виробництва на час боротьби з антинародним режимом. Страйки тільки оголошуються на Майданах, а відбуваються безпосередньо на виробництві, яке на момент початку страйку має зупинитися. Саме зупинення виробництва та підйому робочого люду боїться режим Януковича. Для здійснення успішного регіонального страйку нам потрібна якісна та відповідальна підготовка.
Цей невеличкий посібник-рекомендація вказує на покрокову стратегію організації регіонального страйку.

КРОК ПЕРШИЙ

Обрані на Майдані члени регіонального страйкового комітету проводять 2-годинну зустріч-нараду з київськими представниками Всеукраїнського Страйкового Комітету. Задля цього заздалегідь:
• Обирається зручне приміщення для проведення зустрічі-наради
• Ретельно (не менше ніж протягом одного дня) проводиться оповіщення місцевих Засобів масової інформації та їх запрошення для висвітлення цієї зустрічі-наради (місцеві друковані газети, регіональні веб-ресурси, місцеве радіо та телебачення)
• Формується карта-сітка ключових 10-15 діючих виробництв регіону (інформація про стан речей на підприємстві (організації, закладі) контакти з дирекцією, контакти з існуючими на підприємствах профспілками, контакти з партійними та громадськими активістами, що працюють чи мають знайомих/родичів, що працюють на цих підприємствах (організаціях, закладах)
• Формуються пропозиції по ключових особах, що закріплюються від імені Страйкому за тим чи іншим підприємством (організацією, закладом) в плані їх безпосередньої відповідальності за зупинення виробництва, тобто організацію страйку.
На самій зустрічі-нараді приймаються наступні рішення:
• Формування графіку відвідування виробництв київськими представниками Всеукраїнського Страйкового Комітету разом з закріпленими за підприємствами (установами, організаціями) особами, уповноваженими місцевими страйкомами, що були обрані на регіональних Майданах.
• Проводяться невеличкі тренінги у відношення тактики та стратегії спілкування членів страйкому з представниками дирекцій відповідних виробництв. У розмовах з Дирекціями наголошується на тимчасовому зупиненні виробництва – т.зв. «попереджувальний страйк» (мінімальний термін – 1 година), що має наявно довести участь саме працівників на тому чи іншому виробництві у проведенні страйку та засвідчити патріотизм Дирекції. Ті представники Директорату, які будуть відмовлятися від організації попереджувального страйку, мають заноситися до чорних списків антипатріотичних ворожих трудовому українському народу елементів та інформація про них буде передаватися в Київ відповідним органам майбутньої демократичної та соціальної влади.

КРОК ДРУГИЙ

На другому етапі реалізації плану дій київські представники Всеукраїнського Страйкового Комітету разом з закріпленими за підприємствами (установами, організаціями) особами, уповноваженими місцевими страйкомами, що були обрані на регіональних Майданах безпосередньо згідно графіку відвідувань здійснюють відвідування підприємств. Відвідування підприємств (установ, організацій) складається з двох частин: а) зустріч з представниками адміністрації та б)зустріч з працівниками підприємства (установи, організації). Під час цих зустрічей до людей доводяться цілі та завдання всеукраїнського страйку та їх персональна відповідальність за його успіх на їх робочому місці. Результатом зустрічей має бути точна та конкретна домовленість стосовно конкретної дати та часу попереджального зупинення виробництва на 1 годину (мінімальний час зупинення виробництва) та проведення на території підприємства його працівниками разом з представниками регіонального страйкому невеличкого мітингу.
Регіональні координатори Страйкомів під час зустрічей на виробництві ведуть необхідну фото та відео документацію. Мітинг під час попереджального зупинення виробництва має фіксуватися за допомогою фото та відео-документації. Вся документація про проведені попереджальні страйки має надсилатися до Києва уповноваженим представникам Всеукраїнського Страйкового Комітету у визначені терміни.

Проект посібнику розробив Голова Всеукраїнської Незалежної профспілки «Захист праці» Олег Верник.

оригінал тексту: 

http://www.tradeunion.org.ua/dlya-vseukrayins-kogo-strajkovogo-komitetu/ 


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.