Майдан-духовний стержень нації.

25 грудня 2013, 20:55
Власник сторінки
художник-дизайнер
0
193

Жива Церква Христа

  Цілий місяць була разом з Майданом віртуально, через пряму трансляцію "Радіо свободи". А ле в минулу суботу вирішила їхати до Києва. Якраз на своє 60-річчя!  Нікому з дітей не сказала, що поїду, не хотілось слухати їх коментарів і острахів. Знала з єфіру, що знову збирається Віче.Чесно кажучи, я вже не сподівалась, що в п"ятий раз Майдан буде заповнений людьми "під зав"язку". 
   Як людина, маюча живий зв"язок з Богом, я бачу, а інколи й чую, Його присутність в різних , на перший погляд не помітних проявах. І розпізнавати цю присутність  допомагає Дух Святий, який живе в мені. Він зупиняє,начеб-то фіксує увагу на чомусь, або на комусь. Я звикла так сприймати всі події і явища цього світу-через "цензор" цього внутрішнього керівництва. Це і є вища форма свободи і незалежності від усякої залежності других людей. Бо в Слові Божому так Христос і вчив-"А ви вчителями не звіться,-бо один вам Учитель,-Христос ,а ви всі брати."І не називайте нікого отцем на землі,-бо один вам Отець, що на Небі. І не звіться наставниками-Бо один вам Наставник,-Христос", бо "водимі Духом Божим-суть сини Божі", але "якщо Дух в вас, а якщо Духу Божого не маєте , то ви не Мої". І ще "По ділах пізнаєте їх..."
  Те , що наш народ в своїй основі БОГОВОДИМИЙ-я відчувала, а потім і переконалась ще декілька років тому. Приймаючи участь в соціологічних опитуваннях перед останніми виборами в президенти, я об"їхала чимало глухих сіл Вінничини. Вражало все. І зовнішнє запустіння  сіл, злидні і розпач , зневіра і злість, але коли я зачитувала графу яким має бути лідер-то всі відповідали однаково- МАЄ БУТИ ЧЕСНИМ, СПРАВЕДЛИВИМ,ПОРЯДНИМ, ВІДПОВІДАЛЬНИМ, ЗАБОТЛИВИМ. Серцями всі  прагнуть Божої істини
 А найбільше , що мене вразило, то це якась старенька бабця. "За кого б проголосували, якби вибори були вже в неділю" - питаю. А вона, якось на мить відвела очі, подивилась вверх і "випалила"- "тільки за Юлю!" А чого ж за неї?! А вона знову подивилась вверх, а потім вдарила себе об коліна, та й каже-" сама не знаю чого, а тільки вона..." 
   Вченні кажуть, що настає час "інтуітивних пізнань" Звичайно то так назвали вченні те , що давним-давно вже відомо -БОГОВОДИМІСТЬ ДУХОМ СВЯТИМ. В Слові сказано- "не надійся на розум свій, а всім серцем шукай Господа і Він звершить".
 Також давно відома істина, що Бог серед простих і відкритих серцем. І коли він каже-"будьте як діти, то це ті якості, які найближче приближають нас до Його істини і Його стандартів.  Колись, в 90- і, коли я повернулась в Україну, то були мабудь найважчі часи мого життя. Ця фраза -будьте, як діти,- довго не виходила з моєї голови ота фіксація уваги на цих словах"мучила" мене доти, допоки я не почала згадувати своє дитинство і  всі головні властивості дітей, а це- радість, довіра до батьків,беззаботність, здатність прощати- тобто бути чистими і легкими в собі. От так і Бог хоче спілкуватись з нами, як зі своїми дітьми
 Це откровення допомогло мені вийти з дуже складних ситуацій. Я не залишаю його й дотепер, бо воно є однією з ключових істин Божих.
  Отож про недільне 5-е Віче. Майдан був "під зав"язку", Слава Богові! Такого живого "моря" людей-я ще й не бачила! Звісно, по телевізору це зовсім "не те".І навіть грандіозне відео з "елки" менш вражаюче, в порівнянні з живою хвилею духу свободи, який панував і підносив всіх над усім земним і меркантильним. "Бо де Дух Господній-там свобода!"
 "  Ось вона- жива Церква Христа!"- подумалось мені, бо не в кам"яних стінах вона і не в золотих одежах і куполах,і не в якихось особливих конфесіях, чи особливих лавках, а в серцях, сповнених Духом! "Ви-храм Бога живого!"- говорив колись Христос.
 Коли зустрічаєш ЦЕЙ ЖИВИЙ СОБОРНИЙ БОЖИЙ ХРАМ- ЦЕ НЕЙМОВІРНА РАДІСТЬ, ЯКА ПЕРЕПОВНЮЄ СЕРЦЕ ДО СЛІЗ!  І я стояла і плакала.. . Від щастя, що я тут , у цьому живому і невмирущому храмі, що ВІН ВСЕ-ТАКИ Є!!! - живе свідотство Царста Божого на землі! Я плакала від радощів,що дочекалась до цього моменту, коли народ піднявся із рабства, бо цей тягар довго каменем лежав на душі, ще з дитинства. Плакала від щастя присутності Божої і від відчуття Відкритого Неба аж до престолу Його благодаті. Ось таким я побачила і відчула Майдан в неділю.
  В понеділок, Майдан вразив мене ще більше. Коли я побачила його буденне, трохи посірівше, менш примітне, але найбільш героїчне, віддане і правдиве життя. Без пафосу красивих слів, без хвали і почестів- СПРАВЖНЮ ЩИРУ І НЕПІДКУПНУ ЖЕРТОВНІСТЬ ПРОСТИХ СЕРДЕЦЬ, ОТИХ , БОГОМ ВОДИМИХ ДІТЕЙ БОЖИХ,РАДІСНИХ, ВЕСЕЛИХ, ДОВІРЛИВИХ,СМІЛИВИХ І РІШУЧИХ, БО ТІЛЬКИ ЛЮБОВ БОЖА ПРОГАНЯЄ ВСЯКИЙ СТРАХ! Вони не потребують почестей і слави людської- бо  вже вищі того, вони не потребують якихось особливих комфортних умов, бо загартовані злиднями, вони не потребують "високої кухні"-бо навчилися жити в скруті. Вони прагнуть ОДНОГО, НАЙВИЩОГО, БОГОМ ДАННОГО, НЕПОХИТНОГО, НЕЗМІННОГО, НЕПЕРЕБОРНОГО- ЧЕСТІ, ГІДНОСТІ, СВОБОДИ! 
  
   Я щаслива, можливо вперше, що я -УКРАЇНКА. Щаслива тим, що побачила і почула ДУХОВНУ СКЛАДОВУ НАРОДУ. А КОЛИ ПІДНІМАЄТЬСЯ ДУХ, ТО ВЖЕ НІЩО НЕ ЗДОЛАЄ ЙОГО, ТО ВЖЕ БОЖА ВІЙНА, НЕ НАША...
  МОЛІМОСЯ Й МОЛІМОСЯ, ЩОБ ЦЕЙ ДУХ НЕ ЗГАСАВ НІКОЛИ. СЛАВА ХРИСТУ! СЛАВА УКРАЇНІ!
  
  Для тих , хто вже не спить, хто зрячий, хто вже йде,
  Чия душа затверджуэться в Бога,
  Бо то тісна дорога, що в храм тебе веде.
  Для тих, хто не боїться правду говорити,
  Стояти прямо на ввесь зріст,
  Коли вже дзвонярів не чути, 
  А тільки регіт- брехні злість.
  Для  всіх в кого надія ще жива
  На сяйво Божого єства!
  Що має відродитися в серцях,
  Щоб побороть тваринний страх,
  Який століттями тут панував
  Звязавши совість, честь-свободи не давав
  Вставайте ж всі,
  Хто йде у майбуття!
  Та в дзвони вдарте всім на сполох!
   Нехай душа злетить до вічного життя
  Щоб розірвать кайдани-серп і молот!

   
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.