Політика – мистецтво неможливого!

16 грудня 2013, 20:17
Власник сторінки
0
259
Політика – мистецтво неможливого!

Кожного дня, кожної хвилини, на кожному ресурсі ЗМІ треба говорити про нього.

Ну, знаю, знаю! Добре знаю, що знайдуться грамотії, котрі вкажуть на помилку у заголовку. Бо є крилатий вислів, у якому немає негативного префікса «не».

Але ж то грамотії, люди освічені. А у нас «реалполітик» займаються люди богообрані. Вони все, ну, просто все знають наперед краще Нострадамуса. Нас, простих смертних, чи то тут, чи навіть на Євромайдані, вони не слухають, не чують, і чути не бажають!

Ось що каже А. Яценюк: «Наша вимога — дострокові парламентські та президентські вибори, і вона має бути виконана через конституційні процеси”. Це за які «конституційні процеси» проголосує фракція Партії Регіонів, як політична сила союзу олігархів і симбіозно-паразитичної бюрократичної буржуазії? Їх легше відправити на Марс, аніж примусити підтримати ідею Яценюка.

Та задовго до його слів безліч політологів, блогерів (автор теж) безліч разів сказали, що ймовірність відставки В.Януковича нульова, а процедура імпічменту Президента, на даний момент неможлива. Але ж для такого висновку потрібно було читати і вивчати Конституцію.

Випадково натрапив на однодумця. Мої (і не тільки мої) висновки повторює політолог Євген Магда. Ось його мова: "Зараз вже очевидно, що лідери Евромайдану — це одне , а власне Майдан — це дещо інше. Навіть якщо лідери опозиції не будуть там зявлятися, то Майдан все одно буде існувати. Люди готові стояти там довго і витіснити їх звідти вже неможливо. При будь-якій спробі такого витіснення і ескалації насильства — на Майдан буде приходити ще більша кількість людей“.

Майже всі вимоги керівників опозиції нагадали відомий анекдот про тарганів.

«Одного чоловіка дістали таргани будинку. Він скаржиться другу, що так від них втомився. Той порадив йому сісти на кухні і голосно скомандувати: "Таргани – шикуйсь!" Потім грізно запитати, хто в цьому будинку хазяїн, а потім вказати на двері. Так і зробив наш чоловік. Таргани різних мастей і розмірів зібралися на кухні і на питання: "Хто тут головний"?, сказали покірливо: "Ти". Він вказав їм на двері, і таргани повільно рушили загальною купою до порогу. Усі майже вже перевалили за двері. Тільки один маленький довго не міг на поріг видертися. Він пробував і з розгону, і піднімав то задні, то передні лапки, витягаючи їх вгору. Так це усе було забавно і зворушливо, що чоловік засміявся. Тут один з тарганів голосно крикнув: "Хлопці! Ура! Повертаємося! Хазяїн пожартував!!!!»

Схоже на те, що таргани повертаються. І навіть Богословська, яка спровокувала опозиціонерів подумати, що моноліт Партії Регіонів розколовся, теж незабаром повернеться. Як колись повертався провокатор опозиції Забзалюк.

Вкотре повторюю: відбувається черговий етап буржуазно-демократичної революції, майже віддзеркалення таких революцій у Європі та США 1968-го року. У нас вона мала всі шанси стати революцією не просто середнього класу, а революцією громадянського суспільства (такого собі слабенького), якби робітничому класу показали на його зиск у цій революції.

А він же є! І чималий! Це той скритий, непрямий податок, здебільшого не у вигляді хабарів, а у вигляді комісійних посередникам, котрим обклав все суспільство союз олігархів і симбіозно-паразитичної бюрократичної буржуазії. Останню можна назвати владно-посередницькою, чи за В. Лановим – бізнесово-бюрократичною.

Класичний приклад –– свіжа, сьогоднішня стаття про фірму сина колишнього міністра юстиції, через котру держава «прокачала» 11 млрд. Та не гривен, а доларів!

Якби Євромайдан підтримав робітничий клас, із котрого пообіцяли б зняти вказане ярмо непрямого податку, чи, якщо бути точнішим, завищення цін на всі товари та послуги, тоді б можна було б казати про політику, як мистецтво можливого.

А завищення стосується навіть поховання, бо, образно кажучи, директорами всіх цвинтарів у державі, як комунальних підприємств, є виключно члени Партії Регіонів.

Панове опозиціонери! Зробивши заклик про перезавантаження всіх гілок влади із легітимною (з точки зору європейців) Верховною Радою включно, навіщо ви підставили своїх товаришів під завідомий програш? Хто ж із ваших (свідомо ваших) виборців піде на довибори у 5 округах, якщо ви пообіцяли переобрати ЦЮ ВЕРХОВНУ РАДУ?

А що залишається нам?

Нам залишається чекати на нового лідера нової політсили, народженої Євромайданом.

Лідера і політсили, котрі використають не вертикальні зв’язки вождістських партій, а горизонтальні, у тому числі, соціальних мереж, для того, щоб швидко і ефективно порадитися із своїми прихильниками та верствами підтримки із кричущих питань сьогодення.

До цього часу іще не втрачена можливість отримати підтримку робітників і дрібної буржуазії.

Мозковим штурмом можна за декілька днів виробити приклади «кровососів» у вигляді безлічі посередницьких структур, пов’язаних із владою. Для цього достатньо буде аналізу по малим містам і містечкам того ж Донбасу, Харківщини, у котрих містоутворючими є одне-два підприємства. Теплові електростанції, Алчевський та Маріупольський металургійні комбінати, хімкомбінати Горлівки, шахти. А навколо них – «кровососи» із виграними тендерами на постачання їм різної продукції. Те ж саме – ЖЕКи.

Не Юлін газ, а отой непрямий податок зруйнував економіку країни!

Кожного дня, кожної хвилини, на кожному ресурсі ЗМІ треба говорити про нього.

Бо, запевняю, Янукович із легкістю виграє вибори 2015-го. Євромайданники на вибори не прийдуть (молодь завжди їх ігнорує), більшість робітників теж (який їм зиск?), а «бабусі Черновецького» радо проголосують за чинного президента.

Тільки що зустрів підтримку В. Кличка: «Лідер партії "Удар" Віталій Кличко вважає, що за нинішнього підходу влади до проведення виборів в Україні безглуздо проводити президентські вибори 2015 року і можна заздалегідь оголосити переможця». Він же знов продовжив фантазувати, бо «вважає необхідним перезавантаження влади в Україні шляхом проведення дострокових парламентських та президентських виборів».

Немає слів!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.