ЗВЕРНЕННЯ Всеукраїнської незалежної профспілки «Захист праці» (11.12.2013)

11 грудня 2013, 23:38
Власник сторінки
всеукраїнська незалежна профспілка
0
408
ЗВЕРНЕННЯ Всеукраїнської незалежної профспілки «Захист праці» (11.12.2013)

Саме зараз пробив час наповнити загальнодемократичні гасла Євромайдану справжнім соціальним змістом, спрямованим насамперед на захист людей праці, а не на захист хижаків-олігархів...

ЗВЕРНЕННЯ Всеукраїнської незалежної профспілки «Захист праці» — після спроби силового розгону Євромайдану.

Після провокації, пов’язаної із спробою силового розгону Євромайдану силами «Беркуту», Україна опинилася у зовсім іншому вимірі буття. Брутальні нічні події 11 грудня 2013 року тільки підтвердили цю аксіому. Громадянське суспільство України і всього світу рішуче засуджує застосування насильства по відношенню до пересічних громадян та молоді України. Ми також рішуче засуджуємо чисельні провокації та акти вандалізму з боку ультраправих політичних сил, які паплюжать ідею європейського демократичного та соціального руху України.

Саме зараз пробив час наповнити загальнодемократичні гасла Євромайдану справжнім соціальним змістом, спрямованим насамперед на захист людей праці, а не на захист хижаків-олігархів, які щиро сподіваються зараз, що хвиля народного гніву черговий раз омине їх та залишить у спокої їх неправедні капітали. Зараз вони намагаються здати президента Віктора Януковича парламентській опозиції в обмін на збереження системи визиску і гноблення українських трудящих на їх виробництвах, в обмін на продовження брутального тиску на незалежні профспілки, в обмін на продовження курсу антисоціальних реформ. Нажаль, є реальна небезпека, що парламентська опозиція сковтне цю пропозицію чергового «троянського коню» від олігархів. Саме тому зараз рішучий голос незалежних профспілок України як ніколи потрібний громадянському суспільству, що відстоює зараз на чисельних майданах свій курс в соціальну та демократичну Європу.

Всеукраїнська незалежна профспілка «Захист праці»звертається до всіх активістів незалежного профспілкового руху та хай не багатьох, але ж відповідальних за майбутнє країни представників Федерації профспілок України, з’єднати зусилля у справі підготовки соціального та загальнодемократичного всеукраїнського страйку. Робітничі страйки не починаються на майданах, вони починаються безпосередньо на виробництві, яке з початком страйку має зупинитися! Для цього нам потрібна якісна та відповідальна підготовка, а не дешевий піар.

Всеукраїнська незалежна профспілка «Захист праці» пропонує негайно розпочати підготовку до створення Всеукраїнської координаційної ради профспілок (Всеукраїнського страйкового комітету), яка б об’єднала всі ресурси та членську базу незалежних профспілок України у справі підготовки доВсеукраїнського Страйку та подальшої європейської профспілкової інтеграції.

Ми впевнені, що незалежні профспілки зараз мають йти єдиним соціальним та демократичним фронтом!
У нас багато розбіжностей та побитих горшків, але ж настав час бути разом!
Ми на маємо права бути охвістям українського визвольного руху, ми не маємо права залишити Євромайдан без гасел соціальної справедливості на шляху до соціальної Європи!

Наші гасла прості і зрозумілі:

• Демократична Україна — до демократичної Європи!
• Соціальна Україна — до соціальної Європи!
• Зупинимо навалу нового рабського Трудового кодексу!
• Свободу незалежному профспілковому руху!

• Можливі тяготи перехідного періоду до Європейської інтеграції покласти не на плечі українських трудящих, а на український і європейські капітали!

• Запровадження робітничого та профспілкового контролю на виробництві незалежно від форми власності!
• Європейські зарплати і європейські соціальні гарантії для українських трудящих!


Всеукраїнська незалежна профспілка «Захист праці»

11.12.2013

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.