Стіна впала. Єднання нації в ім'я надії.

03 грудня 2013, 08:14
Власник сторінки
Керівник МГО "Ідейна варта", волонтер Української гельсінської спілки з прав людини, незалежний журналіст
0
154
Стіна впала. Єднання нації в ім я надії.

Єдиним джерелом влади в Україні є народ. Пряма норма Конституції.

І сьогодні ми бачимо її в дії. Клаптик тексту на папері і мільйони на площі. Декілька друкованих символів і незламний дух - дух революції, дух Майдану, дух змін. 

   Останній раз мій колега виходив на зв'язок у суботу, 30 листопада. "У атмосфері відчувається небувала єдність. Єдність нації. Піднесення свідомості громадян, рішучість у висловленні власної позиції і надія. Надія на зміни. Неможливо не відчути ту енергію, яка тут вирує, і не можливо залишитись осторонь." Сьогодні ми в черговий раз на зламі історії. Маємо зробити вибір - вибір пріорітетного вектору розвитку. Та сказати "Ні" системі, що має бути ліквідована. Величезна крапка на площі - це вже не знак питання. Це крапка, яка передбачає ще одну перегорнуту сторінку державотворення і дасть наснагу до творення нової, принципово іншої. Тож залишається вірити, що вже зовсім скоро ми прокинемось в геть іншій країні. Країні, де панує принцип верховенства права і рівних можливостей. У країні, де твоя думка має значення. Коли ми доведемо, що наша держава - самостійний гравець, і ніколи не повернеться до стану неоколонії, залежної від геополітичних ігор сусідів та дешевих амбіцій внутрішніх ляльководів. 

    Безпрецендентна жорстокість на Майдані призвела лише до ще більшої мобілізації населення. А спроба бовдурів, яких влада витягає з кишені для провокації нових сутичок, залишилась безрезультатною.

   "Бо величі справжній не треба,
    Спиратись на плечі нікчем" - Василь Симоненко.

    Сьогодні український народ кинув виклик нікчемам і залишив їх без вибору. Своїм вчинком нагадуючи, що кінець вже зовсім скоро. Але "кінець чого-небудь завжди передбачає і початок.". Тож тепер ми стоїмо напередодні нового початку. Старий режим відмирає - майбутнє лише починається. Починається з кожного з нас. 

   Тримаймося. Останнє слово - за нами.

З повагою, голова МГО "Ідейна варта", Дяченко Сергій Олександрович



   


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.