Хто ховається за маскою митрополита Онуфрія?

02 грудня 2013, 11:01
Власник сторінки
0
28

Як кажуть, все таємне колись стає явним! Незважаючи на те, що вказана особистість позиціонує себе проросійськи налаштованою.

А чи знаєте Ви хто такий митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій? Звичайно скажете Ви, це ж поважна, духовна людина, яка веде аскетичний спосіб життя,користується авторитетом та підтримкою у релігійному середовищі. Такої думки, до недавнього часу, дотримувався і я, поки не поспілкувався з деякими архієреями УПЦ та духовенством Румунської православної церкви, які не на словах, а з наведенням конкретних фактів та копій особистих документів розкрили мені іншу сторону життя нашого поважного отця і як би мені не хотілося сказати, що це правда, але факти дійсно говорять самі за себе.

Як кажуть, все таємне колись стає явним! Незважаючи на те, що вказана особистість позиціонує себе проросійськи налаштованою, однак продовжує всіляко сприяти діяльності на території нашої держави духовенству Румунської православної церкви з об’єднання румуномовних парафій УПЦ в окремий вікаріат під егідою духовної опіки румунів. Свою попередню згоду з вказаного питання Онуфрій надав іноземній стороні під час неофіційної зустрічі з керівництвом Румунської церкви у м.Констанца (Румунія), на яку делегував свою довірену особу єпископа Чернівецької єпархії Лонгіна. Мабуть все-таки набридло митрополиту аскетичне життя, затихла радість отримання другої панагеї і прагне він підкорення нових горизонтів, прекрасно усвідомлюючи, що у теперішніх обставинах йому не «світить» зайняти місце Блаженнійшого Володимира.

Подібна ситуація спостерігається і з агітаційною діяльністю Онуфрія, яку він активно проводить останнім часом за «зміцнення духовної єдності з Росією та більш активної участі нашої держави у політичних союзах з Москвою», категорично засуджуючи, при цьому, євроінтеграційні ініціативи України. Поясненням цьому є наявність у нього та у його надійного помічника Лонгіна паспортів громадян Румунії, які вони отримали за «плідну співпрацю» з румунською стороною. Звичайно, маючи такий документ руки у вільному перетині кордонів європейських країн стають розв’язаними, а офіційне схвалення європейської інтеграції нашої держави – зайвою та й авторитет перед «Святішим», на його думку, Кирилом залишається не зіпсованим.

От такий вигляд мають наші отці, якщо заглянути з середини і не звертати уваги на зовнішній пафос.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.