За завісою Євромайдану.

30 листопада 2013, 22:50
Власник сторінки
0
1133
За завісою Євромайдану.

Політична криза яка може перерости в соціальну і як наслідок висока ймовірність дефолту !!!

 1. Розпочалось протистояння і гра навипередки між олігархами, перші наслідки виявилися у ніч побиття людей.

 2. Гарант втратив контроль над ситуацією і очевидно, що його відновити буде надзвичайно складно, на рівні неможливого.

 3. Сьогоднішня влада немає зрозумілих аргументів та підтримки більшості населення країни, а також в міжнародної спільноти.

 4. ПР почало штормити, з'явились перші "криски" - це означає, що найбільший парламентськи політичний проект країни досягнув свого максимуму, а сьогодні він топиться у внутрішньопартійних інтригах. Отже, пішов природній процес і роздутий проект почав випускати свої органічні "гази".

 Регіонально і психологічно найскладніше сьогодні львівським регіоналам, цілком логічно виглядало б, якби львівська обласна організація ПР оголосила про свій саморозпуск, з точки зору територіальної приналежності та подальших персональних перспектив - це був би своєчасний хід, оскільки вони не впливають на процеси ні у львівській області, де найближчим часом вони не будуть почуті і сприйнятті, так і на рівні центрального керівництва, факт те, що жодного представника від ЛООПР немає в парламенті достатньо красномовний і виглядає так, що сьогодні головним регіоналам не до львівських.

 5. Очевидно, що події розгортаються таким чином, що ймовірно гарант вимушений буде піти у відставку, попередньо відправивши у відставку уряд. Враховуючи, що хтось мусить взяти на себе тимчасове керівництво країни то цілком логічно, що у Верховній Раді України має вібутись переформатування, адже навряд чи при сьогоднішніх обставинах Рибак візьметься (та і хто йому дасть ) за виконання тимчасово обов'язків керівника держави.

 Питання відкрите ...

Впродовж  мого короткого аналізу подій і знову ж виходячи з того, що спостерігаю вирішив проаналізувати більш глибше події в ніч з 29 го - на 30 те листопада, а точніше, що  стало детонатором,  який вилився у кров на майдані.

Згадуються мені літні розмови в кулуарах Верховної Ради, та і взагалі в колі «джерел» з  високих кабінетів, що Гарант планує на осінь серйозні кадрові ротації. Серед тих, хто попадав під ротацію було прізвище вже колишнього керівника АП Сергія Льовочкіна, подейкували проте, що він мав відбути по службі в США. Щоб не забивати інформаційний простір, не буду переказувати причин,  які передували нібито такому рішенню, більше цього,  не можу гарантувати, що це було саме так, але саме такі розмови підтверджують, що в провладній партії повним ходом розвивались протистояння між «своїми» соратниками.  Логічно, Віктор Федорович перестав влаштовувати певні фінансово – політичні групи, та і вони навзаєм вже не влаштовували його .

Напередодні саміту у Вільнюсі, було скликане закрите засідання РНБО, де Президент чітко визначив, що по приїзду з Вільнюса відбудуться кадрові ротації у владі і перша головна заміна – це Львочкін на Захарченка !!!  Отже, в суботу тендем Льовочкін-Фірташ вибувають з провладної гри і переходять в «опозицію» … Це важливий нюанс, адже знову ж таки в «колах» ширились чутки, що Євромайдан у Києві був організований не без підтримки цього тандему. Учасники і технічні організатори акції могли про це і не знати, тим більше, що все починалось зі студентських акцій, а студенти в своїх поривах є щирими.

Отже, цілком логічно припустити, що ранковий силовий сценарій був вигідний, аж ніяк не Януковичу, адже ще в п’ятницю увечері було зрозуміло, що дана акція втрачає свою рушійну силу в тому контексті який був задекларований на Євромайдані.  Відповідно потрібно організовувати нову акцію (а це затратно в першу чергу по часу, фінансову сторону наразі обійду) або повинен бути «вихлоп», який змінить хід акції в підтримку курсу асоціації з ЄС в  акції протесту .  

П’ятниця виявилась інформаційно та емоційно перенасичена - саме час на «вихлоп». Розминка відбулась під час виходу в ефір тижневого ток –шоу «Шутера Live», кульмінація зачистка майдану на світанку, подія реально драматична !!!  Є «вихлоп» ! Країна зараз в емоціях і радикально налаштована, при таких настроях про конструктив говорити не доводиться, його ніхто не почує. 

Разом з тим, активісти, що були в цей час на майдані задають питання опозиційній трійці … Де Ви були в цей час ? Як Ви могли залишити людей в такий момент ? Кому це вигідно ?

Очевидно , не громадянам України, вони заручники.

Проте є питання до лідерів трьох опозиційних фракцій: чи вони готові нести відповідальність за країну; що окрім революційної риторики вони пропонують суспільству; чи мають програму розвитку країни; які аргументи вони використають в переговорах з ЄС та Росією; які плани дій мають, щоб втримати курс гривні; чи мають список людей, які займуть вакантні посади - від Голови АП, Уряду, до голів кожної ОДА та РДА (оголосіть його).

По суті Гарант шукає вихід і варіантів у нього не так вже і багато, точніше один

Отже, висновок невтішний, маємо достатньо глибоку політину кризу, яка може перерости в соціальну і як наслідок висока ймовірність дефолту !!! Це дуже страшний наслідок, він спровокує абсолютний хаос в країні ...

Варіанти виходу :

 Варіант 1  -традиційний і протестно-революційним (+ Заговорити проблему) ... Намагання однозначно будуть, проте враховуючи амбіції окремих груп та осіб буде перетягування канату, тобто продовження та підсилення акцій протесту, словом те, що сьогодні називається революцією тому цей варіант є малоефективним, зрештою це шлях в нікуди. Проте схоже опозиція намагається мобілізувати країну для захоплення влади — реваншу, перевороту. Чи це не нагадує третій тур Президентських виборів 2004  року, щоправда тоді проблему легітимізації рішення вирішили через Верховний Суд.

Варіант 2  -політично, юридично — дипломатичний. Президент повинен провести засідання РНБО, на сесії Верховній Раді України запропонувати рішення і терміни дострокових Президентських та Парламентських виборів. Проте для цього необхідно розробити механізми реалізації цього сценарію -  до дискусії необхідно запросити всіх представників фінансово -промислових груп (тобто, в народі -  олігархів), оскільки вони є активними натхнениками і ініціаторами сьогоднішніх подій, а прості громадяни стають заручниками їхніх інтересів. Мотив такого рішення - країна повинна мати легітимну владу і визначений курс на 5 років !

Єдине, що необхідно враховувати, то це Головний Закон держави - Конституцію!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.