ЗІТКНЕННЯ ІЗ МІЛІЦІЄЮ - ЧИ БУЛО АДЕКВАТНИМ ПЕРЕВЕРТАННЯ МАШИНИ СБУ?

26 листопада 2013, 10:33
Власник сторінки
юристка
0
143
ЗІТКНЕННЯ ІЗ МІЛІЦІЄЮ - ЧИ БУЛО АДЕКВАТНИМ ПЕРЕВЕРТАННЯ МАШИНИ СБУ?

Коротко: люди, не будьте натовпом, не вступайте в імпульсивні необґрунтовані зіткнення.

ПОЯСНЕННЯ. Вчора ряд шанованих мною людей перепостили ось таку от картинку із підписом "мітингувальник допомагає міліціонеру встановити VLС медіа-плеєр" і коментами "ахахах!!!" і "молодець!".

Я задала питання: чому ви радієте? Я особисто не розумію, за що і з якою метою цей дядько із провінції б"є 18-літнього хлопця із Солом"янки, який точно так за євроінтеграцію, як і ми з вами. Просто хлопець виконує законний наказ. За що цей приїжджий б"є мого земляка? Отримувати такою штукою по голові, хоч і в шоломі, не дуже-то приємно.

Щодо зіткнень із міліцією, то є 2 варіанти:
1. Міліції дана вказівка керівництва держави розганяти мітинги, як в Сирії. Але тоді опозиція повинна це прослідкувати і опір повинен бути скоординований. Я не пацифістка, я знаю, що вчасні військові дії можуть попередити в сотні разів страшніші наслідки. Але це має бути координовано і підготовано!
2. Міліція діє в межах закону. 

Щодо вчорашнього перевертання машини мітингувальниками. Це було зроблено 100 % незаконно. Хоча і закономірно, що натовп не буде терпіти таку машину серед себе.

Щодо етичностій дій натовпу, то ми це вчора обговорювали в групі із 3 людей. 2 вважали, що присутність машини СБУ була етичною (це Майдан, тут все виражається і говориться відкрито). Хоч це і смішна спроба СБУ - натовп знесе. 1 вважав, що це було неетично. Всі троє погоджувались, що питання складне і неоднозначне.

ВИСНОВОК. Під час навчання на юридичному факультеті ми вчили, що інколи у натовпу прокидається "стадний звіриний інстинкт", чи якось так воно називається. Давайте включати голову і контролювати цей інстинкт.
#Євромайдан #Україна #Київ #мітинг #Киев #Украина #Евромайдан#Euromaidan #Euromaydan #Kyiv #Ukraine 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.