Нам потрібна нова Україна

29 листопада 2010, 17:55
Власник сторінки
Політолог
0
400

Під новою Україною я розумію не якісь там абстрактні поняття. Їх я залишу для філософських розмірковувань. Ні, я говорю про необхідність модернізації нашої економіки. Зауважте, я говорю "нашої" економіки, а не економіки України. Ми з вами і є Україна.

Не секрет, що переважна більшість промислових підприємств та сільськогосподарських господарств (пробачте за тафтологію) працюють за рахунок техніки, яка давно віджила своє. І якщо великі промислові гіганти мають гроші для якоїсь там реконструкції, то в більшості немає такої можливості.
І тут, на мою думку, на допомогу повинна прийти держава в обличчі виконавчої гілки влади під наглядов парламенту та президента.
Ви скажите: зто б допоміг би нашій державі? Де їй взяти гроші?
І я вам відповім. Гроші насправді є і їх достатньо. Ні, я не про позики і тому подібне. Наші власні підприємства і фермери можуть дати ці гроші. Банки дають кредит з єдиною метою - отримати прибутоя. Я пропоную щось краще.
Нам необхідно створити національний трастовий фонд, в який представники зацікавлених підприємств будуть вкладати гроші. Звісно це все відбуватиметься під чітким контролем не лише держави в особі держслужбовців, а й незалежними експертами.
Накопичені гроші будуть розподілені між тими підприємствами чи господарствами, модернізація яких принесе прибуток найшвидше та найбільше. Потім вони повертають залучені кошти без ніяких відсотків. І так далі.
Триватиме цей процес приблизно 10-12 років, але від нього буде більше користі ніж від всього, що трапилося з нами за останні 20 років.
Головне щоб ця ідея дійшла куда треба.
Читайте, доповнюйте, розповідайте. І її може почують ті, кому Україна не байдужа й хто може щось зробити.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.