Трагдія українького народу

11 січня 2011, 11:25
Власник сторінки
.
0
471

1932 - 1933 роки - період нескінченних страждань невинних людей

Цей період в історії України називають геноцидом, тобто свідомим зусиллям влади країни на знищення певної релігійної, расової або етнічної групи. В нашому випадку влада докладала всіх зусиль на винищення найсильнішої верстви українського народу – селянства, бо саме воно було рушійною силою українського національно-визвольного руху – найстрашнішого ворога радянської влади.

Державне керівництво на чолі з Йосипом Сталіним вважало, що українізація погубить радянську владу, томувони вирішили уникнути цього методом залякування. Їх метою було поставити українську націю на коліна, а це можна було зробити тільки одним шляхом - голодом!

Страшно згадувати всі знущання, через які довелося пройти українському народу у ті жахливі роки. Врожай був конфіскований, квоти хлібозаготівельбули підвищені до 44% - люди почали помирати. Державні органи влади знали, що підвищення квот призведе до нестачі зерна, що спричинить неспроможність селян прогодувати себе, але найгіршим було те, що влада заборонила виїзжати за кордон у пошуках їжі.

Крім постанови Сталіна про невиїзд українців, ознаками геноциду українського народу було зменшення українського населенняв місцях його компактного розселення шляхом завезення інородців (росіян, білорусів тощо). Також українське населення зменшилось внаслідок переселення росіян у знищені та напівзнищені села, що призвело до змішення народів. Крім того, була прийнята постанова про закриття українських шкіл та введення російської мови. На наступний день була прийнята постанова про припинення коренізаціїукраїнців. Ці всі факти свідчать про те, що голодомор був геноцидом саме українського народу, адже не було прийнято жодної постанови, яка б стосувалась інших народів, на території яких був голод. В результаті радянське керівництво отримало те, за що боролось. Через утиски влади, люди масово відмовлялись від українства. А що вже говорити про найбільшу серед інших країн, цифру жертв голодомору - 7-10 мільйонів українців!

Голодомор...як багато жахіть, страждань, сліз, скалічених і непрожитих життів стоять за цим єдиним словом. Скільки людей втрачено, скільки скалічено молодих душ, розбито сімей.

Загинув найкращий цвіт нації, так і не встигнувши, повністю розцвісти для вільної та незалежної України.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.