ГМО – продукт прогресу, чи зброя регресу

24 січня 2011, 12:58
Власник сторінки
студенка. Керівник гуртка "Медіа культура" ЦТ "Шевченківець"
0
903

Зовсім недавно ми йшли з «прогресом у майбутне», та тепер відмовляємося від нього. То що ми робимо? Створюємо чи знищуемо? І як тепер повернути час назад, щоб усе виправити?


             Співставляючи показники росту науково-технічного прогресу зі змінами екологічної ситуації на планеті за останнє століття, випливає лише одна знайома нам фраза: "Хотілось якнайкраще, а вийшло як завжди..."

          Що ж стосується ГМО: тут методи можливо і виправдовуються ціллю, але наслідками вони не виправдовуються аж ніяк. Здавалося б, шляхетна мета - бородьба з бідністю та голодом, покращення умов життя, врешті-решт і смертність зменшилася б... Але маємо те, що маємо, після таких експериментів і народжувати лячно. Хоча безпосередній вплив ГМО на організм людини не доведений, та експерти стверджують, що результати генетично модифікованого впливу можуть виявитися значно  гіршими, навіть впорівнянні з наслідками катастрофи на Чорнобильській АЕС. Згідно з їх думкою, людина не просто хворітиме, а вона мутуватиме, що може призвести до зникнення її, як окремого виду.

               Власне, що таке ГМО? Генетично модифіковані організми - це організми, генетичний склад яких був штучно видозмінений або частково запозичений з іншого організму. Такі продукти  довше  зберігаються, їх не їдять комахи та звісно ж вони дешеві. Чим це небезпечно? Тим, що видозмінений ген може впливати на людину. Хто зна, а раптом у картоплі знайдеться ген акули, та через три покоління наші нащадки народяться кривавими людожерами з плавниками, жабрами та гострими зубами у декілька рядів.

                Вся суть полягає в прагненні до легкої наживи та до швидкого вирішення усіх проблем. Людина має нести відповідальність за те, що створює, та про це замислювалися лише одиниці, які не мають ніякого відношення до процесу цього самого створення. Ми спочатку думаємо, як зробити, потім робимо, а вже після того думаємо, що зробили. Так вийшло і з ГМО: була проблема з голодом і бідністю, ми вирішили, що її потрібно позбутися, потім довго "гадали", як її позбутися і вигадали - створили щось, що мало б допомогти, а тепер думаємо, як це "щось" знищити. От вам і "не мала баба клопоту" - не вирішили однієї проблеми, як з'явилась інша.

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.