Акт злуки. Беремося за руки.

25 січня 2011, 07:17
Власник сторінки
журналіст
0
521

Молодь Києва довела, що пам'ятає.

День соборності України — свято України, що відзначається щороку 22 січня в день проголошення Акту возз'єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. В цей день у Києві на Софійській площі відбулися урочисті збори, на яких був проголошений Акт Злуки (об’єднання) українських земель, засвідчений Універсалом про об’єднання УНР і ЗУНР в єдину Велику Україну.

21 січня 1990 року живий ланцюг утворений сотнями тисяч людей з'єднав Київ та Львів на пам'ять про цю подію. Офіційно - 400 тисяч, неофіційно - до 4 мільйонів наших співгромадян.

На вшанування цього пам’ятного дня наші співвітчизники утворили символічний ланцюг у Києві. Цей ланцюг об’єднав лівий і правий береги Дніпра на честь єдиної неподільної України. 22 січня 2011 року об 11.00 учасники акції вийшли з державною атрибутикою (синьо-жовті прапори, прапорці, стрічки, бодіарт на обличчі) на міст Патона. Взявшись за руки, кияни та гості столиці почали рухатись на зустріч одне одному з різних берегів Дніпра. Колона, що рухалась з правого берега тримали величезне полотно жовтого кольору. Люди, що йшли з лівого тримали блакитне. Коли дві колони зустрілись, кореспонденти та спостерігачі мали надзвичайні враження. Окрім держаної атрибутики учасники акції супроводжували свої дії різноманітними патріотичними піснями та віршами. Гаслом громадян стали слова : «Акт злуки, тримаємось за руки!», "Україна понад усе!". Учасниками акції в більшій мірі були студенти та молодь, але серед активістів перебували і люди похилого віку. Акція відбулася без усілякої партійної символіки. ЇЇ засновником і організатором є Братство козацького бойового звичаю “СПАС”. Цього року акція проходила за підтримки друзів: “Молодіжний Націоналістичний Конгрес, Громадянський рух "Відсіч", «Молода Просвіта», «Український погляд», СТК «Скіфи», ВМГО "Демократичний Альянс"», РЦПВ "Звитяга", Проте акція не носила пропагандиський характер. Єдиними прапорами, що майоріли над мостом Патона були прапори України.

Фіналом акції стало нагородження переможців конкурсу кращого боді-арту та поширення інформаційних буклетів про День соборності.

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.