Пенсійна ломка. Частина 2. За межею виживання

02 лютого 2011, 10:28
Власник сторінки
Кандидат экономических наук, доцент кафедры менеджмента НУПТ
0
559

З огляду на фаховий аналіз, висновок очевидний: пенсійна реформа розрахована на те, що люди помруть раніше, ніж вийдуть на пенсію. Саме так влада планує зекономити кошти.

«Українці – нація, що вимирає», – констатує директор Інституту Демографії і соціальних досліджень НАН України Елла Лібанова і не стомлюється повторювати, що «нині українці вмирають на цілі три роки раніше, ніж 40 років тому», що «країна втрачає третину чоловіків у віці від 40 до 60 років».

Я представляю двохмільйонну профспілку освітян, переважна більшість з яких – жінки. Саме на жінок і лягає найбільший тягар так званої Пенсійної реформи.

Серед працівників освіти майже третина – пенсіонерки. Вони працюють і тому, що люблять свою роботу, і тому, що пенсія замала, і тому, що на їхнє місце важко знайти настільки ж мудрих та кваліфікованих вихователів для дітей. За умови введення Пенсійної реформи освітяни можуть залишитися без роботи і пенсії, а науково-педагогічні працівники втрачатимуть мінімум 10% пенсійного забезпечення.

Урядовці запевняють, що підвищення пенсійного віку – це панацея, що врятує національну пенсійну систему. За офіційними статистичними даними в 2010 році рівень безробіття становить 8,1%, а за соціологічними дослідженнями в центрах зайнятості реєструється лише кожен третій безробітний. Виникають запитання:

  1. Чому підвищення пенсійного віку планується на фоні зростання безробіття?
    1. 2. Як взагалі можна реформувати пенсійну систему без збільшення заробітної плати?
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.